Volledig scherm
Het voormalige ziekenhuiscomplex Bernhoven in Veghel. © Domien van der Meijden/BD

Wijkraad Kern-West in Veghel wil toch medisch centrum

VEGHEL - Het lijkt nergens op dat ziekenhuis Bernhoven ‘eenzijdig’ het zo lang beloofde diagnostisch centrum in het voormalige ziekenhuis Bernhoven in Veghel heeft afgeblazen. Dat vindt wijkraad Kern-West in Veghel.

"Er zijn bikkelharde afspraken gemaakt in 2005 met minister Hans Hoogervorst”, geeft Anne Ketelaars namens de wijkraad Kern-West aan. "Bij het verplaatsen van het ziekenhuis naar Uden zouden Oss én Veghel volwaardige medische centra krijgen. Ieder met een zorgsteunpunt van 700 vierkante meter. Met specialisten die chronisch zieken en ouderen daar zouden kunnen behandelen. Zelfs in het beleidsplan van Bernhoven 2012-2016 is dat steeds het uitgangspunt geweest.”

Algemeen directeur van Bernhoven Peter Bennemeer presenteerde onlangs de nieuwe plannen rond de zorg voor de regio Veghel, Uden en Oss. In die nieuwe zorgplannen past geen ‘stenen gebouw’ meer in het voormalig Bernhoven in Veghel, waar een diagnostisch centrum was gedacht zoals dat in Oss nu wel is. Bennemeer: "Met zorgverkeraars en huisartsen is een veel efficiënter zorgplan bedacht. Met onder meer oog- en dermatologische problemen blijven patiënten nu veelal bij huisartsen onder behandeling, met hulp van een specialist op de achtergrond. De patiënt is daar beter mee geholpen en het scheelt dure stappen in de zorg."

Meierijstad