Volledig scherm
Hagel op de A50 bij Zeeland. © Kirsten Rietbergen

Winterweer voorbij? In Noordoost-Brabant was het ineens weer wit

VEGHEL - Het leek erop dat het winterweer na vorige week echt voorbij was, maar veel mensen in Noordoost-Brabant werden donderdag toch nog geconfronteerd met een witte wereld. Daar trok aan het einde van de middag en begin van de avond een flinke onweer- en hagelbui over.

Verbaasde lezers sturen foto's van een witte snelweg en achtertuin. Op twee snelwegen levert dat een flinke 'hagelfile' op; het is er behoorlijk glad. Op zowel de A50 als de A73 staat het verkeer vast, door twee kleine, maar hevige buitjes. Volgens de Verkeers Informatie Dienst (VID) veranderde de A73 bij Haps plotseling in een ijsbaan. In korte tijd ontstond daar 17 kilometer file. Ook in het oosten van het land trok zo'n bui over. 

De plotselinge gladheid verraste veel automobilisten. Bij Nistelrode zorgde de hagelbui voor een frontale aanrijding op de Nistelrodendedijk. Eén bestuurder moest gewond naar het ziekenhuis, zo meldt de wijkagent in het dorp. 

Het verkeer stond in de avondspits sowieso al op veel plekken vast, dankzij een groot ongeluk op de A2 van Den Bosch naar Eindhoven. Daar was sprake van een 
verkeersinfarct, met files van meer dan een uur. 

Volledig scherm
Een witte achtertuin in Zeeland. © Jan Willems
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement