Volledig scherm
Yildiz van den Elzen met haar eigen kledinglijn, The Limelight District. © Beeld Werkt

Yildiz van den Elzen gaat haar passie achterna: urban streetware-kleding ontwerpen en maken. Ze heeft nu een eigen kledinglijn

TILBURG/ERP - Ze is journalist en pakt soms onbetaald een interview beet. Ze werkt nu vooral in de horeca om van te leven. Maar haar droom komt nu toch uit. Een eigen kledinglijn. Van zelf ontwerpen tot maken en verkopen. Yildiz van den Elzen uit Erp is er druk mee.

Ze had achteraf misschien beter haar eerste passie kunnen volgen. Maar soms gaan dingen zoals ze gaan. Yildiz van den Elzen (22) uit Erp, tegenwoordig woont ze in Tilburg, was goed in Nederlands. ,,Ik was in eerste instantie bang dat ik voor modepopje zou worden aangezien. Dus ging ik uiteindelijk journalistiek studeren in Tilburg (FHJ). Geen spijt van , hoor. Mijn stages bij modevakblad Textilia en het online-podium 'Hiphop In Je Smoel' waren erg leuk."

Toch kwam er uiteindelijk die eye-opener doordat haar vriendin Kim Swinkels een eigen webshop begon. ,,Dan moet ik toch ook maar eens die lang gekoesterde droom achterna gaan, dacht ik. En dat is een eigen kleidinglijn ontwerpen, tekenen en maken. Daar ben ik vorig jaar serieus aan begonnen. De online webshop is in de maak."

Terug kijkend had Yildiz het eigenlijk zelf wel kunnen bedenken. Want als vierjarige kleuter zat ze al achter een klein naaimachientje.  Inmiddels heeft Yildiz een eigen kledinlijn en zelfs kledinglabel voor haar urban streetware kleding. ,,Ik heb jasjes, broeken en t-shirts gemaakt, maar ook al een heuptasje en lange regenjas. Het merk is 'The Limelight District' gaan heten. Rapper Biggie rapt in het nummer Juicy 'now i'am in the limelight cuz i rhyme thight'. Daarmee laat hij verschillende dingen zien, ook zijn zelfvertrouwen. Rapper Adje zei ooit; Biggie was dik, zwart en lelijk, maar toch een sekssymbool. Doordat hij zo zelfverzekerd was. Ik vind niet dat kleding per se zelfverzekerd moet zijn, maar ik hoop wel dat mensen die mijn kleding dragen zich daardoor zelfverzekerd voelen."

Modellen

Fotograaf Levaronne Lourens heeft al een paar fotomodellen in de studio gehad met allerlei 'The Limelight District-kleding' aan het lijf. ,,De webshop is nu in de maak. Ondertussen verkoop ik mijn kledinglijn al op social media en via mond-tot-mondreclame. De volgende stappen zijn natuurlijk via de webshop verkopen en er zijn ook kledingwinkels in Tilburg die ik graag mijn spullen zou leveren. Dat wordt een volgend project. Ondertussen ga ik ook verder om mijn nieuwe kledinglijn uit te breiden met urban streetware mannen-kleding. Want dat is ook heel tof om te maken."

Volledig scherm
Een fotomodel showt de nieuwe urban streetware-modelijn van Yildiz van den Elzen. © Levaronne Lourens/ Baksteen Productions
Volledig scherm
De nieuwe kledinglijn van Yildiz van den Elzen. © Levaronne Lourens/Baksteen Productions
Volledig scherm
Nog weer urban streetware, ontworpen door Yildiz van den Elzen. © Levaronne Lourens/Baksteen Productions
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement