Volledig scherm
Steven Harks. © Van Assendelft

Zanger Steven Harks uit Veghel is door Dumpert de lokale held (video)

VEGHEL – Doordeweeks is hij vrijwilliger bij BrabantZorg, in de weekeinden timmert hij aan de weg als zanger. Steven Harks (22) uit Veghel hoopt de komende jaren op de grote podia te staan. In de voetsporen van Zanger Rinus wil hij wel treden.

In zijn woonplaats kennen ze hem al. Als hij door het dorp loopt dan is het ‘die jongen van Dumpert’ en willen mensen met hem op de foto. Zijn derde nummer is net uit en hij is momenteel bezig met een feestnummer dat in het najaar uitkomt.

Dumpert
De Veghelaar is dankzij website Dumpert de lokale held. „Mijn nieuwe single Geniet van de zomer heb ik naar Dumpert gestuurd. Mijn ouders zeiden dat ik nieuwe schoenen kreeg als ik de 30.000 views zou halen. En toen werd het ineens het tienvoudige.” Het filmpje is inmiddels ruim 400.000 keer bekeken. „Dat had ik echt niet verwacht.”

Op internet en sociale media klinken ook weleens negatieve geluiden. „Het meisje dat in mijn clip speelde, kreeg heel veel gemene reacties. Ze belde me in tranen op. Dat vond ik erg jammer. Die reacties gingen veel te ver.”

Lees een interview met Steven in het Brabants Dagblad, edities Uden en Veghel en Oss en omgeving, van woensdag 24 augustus.

Meierijstad