Volledig scherm
Het bouwplan met zes appartementen op de plek waar nu café/zaal De Driesprong in Eerde is gevestigd. Rechts met nieuwe serre ervoor frietzaak Pieperz. © Leenders Architecten

Zes appartementen en een kantoor rond friettent Pieperz in Eerde

EERDE - Ontwikkelaar Ton Verhoeven van de MatrixGroep wil nog dit jaar beginnen met de bouw van appartementen op de plek van het huidige café/zaal De Driesprong in Eerde. Hij presenteerde zijn plannen tijdens de openbare bijeenkomst van de dorpsraad Eerde. 

Op de locatie waar Eerdenaar Bertus van Berkel 30 jaar friet bakte en bier verkocht in zijn cafetaria en café De Driesprong gaat veel veranderen. Van Berkel verkocht vorig jaar zijn zaak, maar Eerde behoudt de friettent. ,,Het gedeelte waar nu Pieperz in zit blijft staan, en wordt mogelijk uitgebreid met een nieuwe serre aan de straatzijde. Om de friettent heen wordt er gesloopt en worden zes ruimte huurappartementen van ongeveer (ca. 80 vierkante meter) neergezet. Ook willen we  op de locatie een kantoor voor Pieperz realiseren”, vertelt Ton Verhoeven, mede-eigenaar van Pieperz.

Volledig scherm
Er was veel belangstelling voor de plannen van het gebiedje De Driesprong tijdens de vergadering van de dorpsraad in Eerde maandagavond. © Wilma Gosselink

De bijna honderd luisteraars in De Brink volgden de presentatie belangstellend. Er klonken tussentijds vooral positieve geluiden. Ook Bertus van Berkel kan zich vinden in de plannen: ,,Er komen twee bouwlagen en het past in de bouwstijl van het dorp. Het lijkt erop dat dit Eerde alleen maar goed kan doen.”

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement