Volledig scherm
Antoon Ketelaars is 55 jaar in dienst van bouwbedrijf Van Boxmeer te Zijtaart. Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft Fotografie

Zeventig en nog steeds aan het werk

ZIJTAART - Half werkend Nederland baalt als de pensioensgerechtigde leeftijd weer eens omhoog gaat. Antoon Ketelaars maakt het allemaal geen drol uit. Hij is 70 jaar en werkt nog steeds met veel plezier bij Bouwbedrijf Van Boxmeer in Zijtaart. Al 55 jaar.

Nee, hoor. Geen dure bedrijfsbus vol gereedschap met airco en verwarming. Als vijftienjarig menneke kwam Antoon Ketelaars begin jaren zestig op zijn fiets naar Bouwbedrijf Van Boxmeer in Zijtaart. Met achterop de fiets een gereedschapskistje en zakje boterhammen. ,,Veel harde wegen waren er nog niet. Dus moesten we soms ook wel eens door het karrenspoor naar de bouwplaats om een huis te bouwen. Ik kende nog niet veel, dus kon ik ook nog niet zo veel doen voor Hein van Boxmeer, dat is de opa van Willy van Boxmeer, de huidige generatie van het bouwbedrijf."

Hergebruik

Het werk van Antoon behelsde in die tijd naar eigen zeggen wat opruimwerk en spijkers uit deklatten halen. ,,Zuinigheid was troef. Die latten kon je hergebruiken. Verder bouwde ik mee aan de steigers en zo. Ik ging ook nog naar school. Via de LTS werd ik timmerman. Later volgde ik nog allerlei extra opleidingen zoals uitvoerder en aannemerij. Dan leer je calculeren, plannen en zo meer."

Ketelaars bouwde aan talloze woningen in Zijtaart en directe omgeving. De eerste woning waar hij aan bouwde, die van familie Vervoort, is alweer gesloopt. Net als de lagere school en een stuk van de Rabobank waar hij aan mee bouwde. Hij stopt over een maandje. Morgen krijgt hij een receptie aangeboden in De Reiger in Zijtaart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement