Volledig scherm
Voor één van de nachtelijke opdrachten heeft de organisatie zich verkleed als de familie Flodder. © Organisatie 'de 24 Uur van Zijtaart'

Zijtaart is 24 uur lang in de ban van het kwisvirus

ZIJTAART - Een etmaal onafgebroken kwissen en bijzondere opdrachten uitvoeren. In Zijtaart hebben ze er al zin in en maken twintig teams zich op voor 'de 24 Uur van Zijtaart'.

Het fenomeen dorpskwis is 'hot'. In Zijtaart vinden ze een avondje kwissen echter niet genoeg. Daar wordt dit weekend voor de derde keer een dag lang gekwist. ,,Net even wat anders dan de rest. Dat past ook wel bij Zijtaart", verklaart Twan van de Meerakker (48) namens het comité, dat twee jaar bezig is met de voorbereidingen.

Spellencircuit

In dorpshuis Het Klooster is zaterdag om 15.00 uur de feestelijke aftrap en wordt er gestart met een spellencircuit. Na een gezamenlijke maaltijd worden de kwisboeken uitgereikt en heeft men tot 23.30 uur de tijd om de antwoorden bij elkaar te puzzelen. In de nacht krijgen de teams ieder uur een creatieve opdracht. 

,,Mensen zijn gek. Als ze eenmaal bezig zijn worden ze gepakt door het kwisvirus en doen ze alles", lacht Ruud Cissen (27). ,,We hebben ze wel eens midden in de nacht Koningsdag laten vieren. Uiteraard uitgedost in het oranje."

Wereldrecord

Er wordt ook nog geprobeerd om een wereldrecord te breken. Zondag om 13.00 uur worden alle deelnemers met skelters of trapauto's verwacht op het dorpsplein. Dan moet blijken of het record van een stoet met 100 ongemotoriseerde 4-wielige skelters, dat nu nog op naam van Singapore staat, verbroken wordt. Hoe meer skelters de teams bij zich hebben, hoe meer punten ze verdienen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement