Volledig scherm
Zijtaart haalt met wereldrecord het Guiness Book of Records. © W Gosselink

Zijtaart met nieuw skelterrecord in Guiness Book of Records

ZIJTAART - Toen notaris Bram van den Boogaart zondag om 14.30 uur met zijn assistenten zaal Kleijngeld binnentrad, klonk er een spontaan applaus. De boodschap die even later de wereld inging was helder: Zijtaart krijgt een nieuwe vermelding in het Guiness Book of Records.

Er werden maar liefst 287 vierwielers geteld tijdens de poging het oude record van 99 stuks rijdende skelters te verbeteren.

,,Dit kan alleen maar in Zijtaart", waren coördinator Twan van de Meerakker en assistent Louis van de Bilt het met elkaar eens, onderwijl nippend aan een Jägermeister om even bij te komen van de prestatie in de winterse kou. Vol trots laten ze weten dat het oude record uit 2017 van een school in Singapore verpulverd genoemd mag worden. ,,We waren al blij toen vanmorgen nog bleek dat we 120 voertuigen in de stoet mochten verwachten. Kun je nagaan."

Hoewel de prestatie onderdeel was van de dit weekend gehouden dorpskwis 'De 24 uur van Zijtaart', waarbij menig lolletje werd getrapt, nam heel Zijtaart de poging om in het Guiness Book te worden vermeld heel serieus. ,,Er moet dan ook aan een flinke rij regels worden voldaan," aldus de notaris, die streng toezag op de poging. Zo moest onder meer elk voertuig zonder hulp over de streep rijden, vier wielen hebben en met menselijke kracht over 500 meter worden voortbewogen. En dat bleek voor sommigen nog een hele klus.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement