Volledig scherm
Een repetitie van Seitert Goes Proms. Foto: Thomas Segers.

Zijtaart, Odiliapeel en Vorstenbosch in de ban van de 'proms'

ZIJTAART - Bijna elk dorp kent een eigen proms. Muziek Spektakel Proms in Vorstenbosch, Seitert goes Proms en Proms 4 Kids in Zijtaart, en Peelse Proms in Odiliapeel. De instrumenten zijn gepoetst, de uniformen gestreken. Het worden avonden boordevol mooie muziek én de dorpen lopen er massaal voor uit.

In Zijtaart duurt het nog even voor het zover is op 28 en 29 oktober in Dorpshuis Het Klooster. Maar de Promskoorts is er al aardig losgebarsten. Anja Heerkens, Alda Gloudemans en Ralf van der Heijden vertellen dat fanfare Sint Cecilia al maanden zoet is met de voorbereidingen van de vierde editie van Seitert goes Proms. ,,En natuurlijk ook de Proms 4 Kids die we een dag later doen", meldt Van der Heijden. 

Bijna honderd deelnemers

Aan de volwassen versie brengen een kleine honderd deelnemers, waaronder de 45 leden van de fanfare, de slagwerkgroep, dansgroep Return en een promskoor, combo en achttien solisten, samen 38 nummers op de planken. ,,Dirigent Albert-John Vervorst heeft soms wat nummers wat laten herschrijven op partituren die passen bij de bezetting van de fanfare. Het is een prikkelend programma geworden met talrijke genres van muziek. Engelstalig, Nederlandstalig, meezingers. Vanalles wat", weet Anja Heerkens. 

Bij zulke evenementen kun je gerust stellen dat de ene helft van het dorp optreedt en de andere helft komt kijken en genieten. Dat is in Zijtaart zo, maar ook in Vorstenbosch en Odiliapeel. Zijtaart alleen al rekent op duizend bezoekers tijdens hun tweedaags evenement.

  1. Hoger beroep Posbankmoord: zwaardere strafeis tegen Boekelaar Frank S.
    LIVE

    Hoger beroep Posbankmoord: zwaardere strafeis tegen Boekelaar Frank S.

    ARNHEM - Tegen Souris R. (44) uit Veghel en Frank S. (56) uit Boekel is woensdag in hoger beroep zestien jaar cel geëist. Ze stonden weer voor de rechter tijdens het hoger beroep dat dient in de Posbankmoord. De eis valt voor Frank S. hoger uit dan de eigenlijke straf: de mannen werden afgelopen zomer veroordeeld tot respectievelijk zestien en veertien jaar de cel voor de dood van huisschilder Alex Wiegmink in 2003.

Meierijstad