Volledig scherm
Zeer verzorgd optreden van de Slagwerkgroep van Sint Cecilia © Wilma Gosselink

Zijtaartse pronkzitting goed met waardevolle pijlers

ZIJTAART - Een zeer geslaagde pronkzitting met twee uitverkochte avonden, zo kan carnavalsvereniging De Reigers een dag later vaststellen. Een afwisselend avondvullend programma met vooral talent uit het eigen dorp, afgewisseld met al het moois wat Zijtaart al vele jaren kan bieden: uitstekende carnavalsmuziek van De Boemelaars en een uitmuntende dansgroep van fanfare Sint Cecilia. Dat was dus genieten voor de bijna zevenhonderd gasten die naar het prachtige Klooster waren gekomen.

Maar ook deze pronkzittingen zouden niet compleet zijn zonder de bijdragen van de verschillende groepen dansmariekes. Was het bij de kleintjes vooral een schattig schouwspel, de dames uit de hoogste groepen lieten daarentegen uitstekende showdansen zien. Hoogtepunten van de avond waren verder de optredens van de oud-prinsen en –raadsleden en van showgroep Return. Tonproater Patrick van den Elzen, die in voorgaande jaren wel liet zien wat hij in zijn mars heeft, kreeg dit keer helaas geen vat op de Zijtaartse lachspieren.

“Het aantal deelnemers op het podium is ruim honderd, maar ook achter de schermen en in de voorbereiding hebben meer dan honderd mensen bijgedragen aan deze beide avonden,” aldus Christ Broks van het duo Ok B Zegge. Presentator Wiljan van Hoof, die vaker met het bijltje hakte, wist de optredens weer vlotjes aan elkaar te praten.

Volledig scherm
Hoe simpel kan een leuk schouwspel zijn © Wilma Gosselink
Volledig scherm
Heel Zijtaart op de hak genomen door Christ Broks en Frans van den Broek © Wilma Gosselink