De oude tabakskerverij met de hoek (daar waar de heg staat) die de gemeente nodig heeft voor de herinrichting van de N616
Volledig scherm
De oude tabakskerverij met de hoek (daar waar de heg staat) die de gemeente nodig heeft voor de herinrichting van de N616 © Lieke Mulder

Zoektocht naar juiste onderlaag vertraagt herinrichting N616 in de kom van Erp

ERP - De herinrichting van de N616 binnen de bebouwde kom van Erp loopt weer vertraging op. Zou de weg eerst deze lente aangepakt worden, nu wordt dat zeker weer een half jaar later. Reden: de zoektocht naar een goede onderlaag.

De herinrichting van de N616 in de kom van Erp begint op zijn vroegst in de tweede helft van 2018. Eerder lukt niet, omdat de gemeente nog op zoek is naar de juist ondergrond voor de geluidsarme klinkers. Die onderlaag moet de trillingen van al het verkeer (per etmaal 10.000 tot 12.000 voertuigen) opvangen en regenwater goed en snel afvoeren. 

Bij de nieuwe inrichting krijgt de N616 binnen de bebouwde kom een trottoir aan één kant van de weg. De weg krijgt fietsstroken met een onderbroken streep, zodat auto's nog wel langs de weg kunnen stoppen. Er komt géén middenstreep.

Komende tijd is de gemeente ook druk met de aankoop van strookjes grond van particulieren, aangezien de weg straks inclusief het nieuw aan te leggen trottoir breder is dan nu. Een struikelblok is daarbij de smalle, onoverzichtelijke bocht pal voor de oude Tabakskerverij op de hoek van de Hezelstraat en Den Uil. Dat rijksmonument is eigendom van Versteegden Vastgoed. De gemeente wil een strook van anderhalve meter van Versteegden overnemen. Het bedrijf wil in de tuin achter de tabakskerverij een aantal woningen bouwen en dat geeft het bedrijf een goede onderhandelingspositie. Kelly Veresteegden: ,,We zijn bereid dat stukje grond over te dragen aan de gemeente, we bekijken nu in overleg hoe het vorm te geven. We hebben er alle vertrouwen in dat we daar uit komen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement