Volledig scherm
Zuster Marie Theresia Bos (midden) vierde haar eeuwfeest deze dinsdag in het moederhuis van de Franciscanessen in Veghel. © Van Assendelft Fotografie

Zuster Marie Theresia Bos uit Veghel is 100 en nog goed bij de pinken

VEGHEL - Zuster Marie Theresia Bos vierde haar eeuwfeest deze dinsdag in het moederhuis van de Franciscanessen in Veghel, waar ze sinds 7 maanden woont. Ze is nog goed bij de pinken. „Daarvoor heb ik jaren in Reusel gewoond, gewoon in een burgerwoning met andere zusters. Ik wil midden in de samenleving staan. Maar het ging niet meer om daar nog langer te blijven. Ik mis Reusel wel een beetje hoor.”

Ze komt heel ergens anders vandaan: uit Winterswijk in de Achterhoek. „Daar wonen niet zoveel katholieken. Maar ik kwam wel uit een katholiek gezin. Ik heb daar echt een heel prettige jeugd gehad.” Marie Theresia was de tweede in een gezin 6 kinderen. „Ik heb nu nog een zusje over. Een broertje heb ik verloren toen hij slechts 11 jaar oud was.” Ze heeft een lang levensverhaal, geen wonder als je 100 wordt.

De congregatie heeft alle hoogtepunten op meerdere A4’tjes op een rij gezet. „Ik ben Franciscanessen veel dank verschuldigd. Dankzij hen kon en kan ik het leven leiden wat ik wil.”

Lees woensdag 29 juni in het Brabants Dagblad, editie Uden/Veghel, een interview met de 100-jarige zuster.

Meierijstad