Eind vorig jaar stonden leerlingen van het Zwijsen College op de Markt in Veghel om geld in te zamelen voor hun deelname aan de robotwedstrijden.
Volledig scherm
Eind vorig jaar stonden leerlingen van het Zwijsen College op de Markt in Veghel om geld in te zamelen voor hun deelname aan de robotwedstrijden. © Van Assendelft

Zwijsen College Veghel bij robotwedstrijd in VS

VEGHEL - De kwalificatiewedstrijden van de First Robotic Competition in New Jersey zijn voor de leerlingen van team Rembrandts van het Zwijsen College in Veghel redelijk naar verwachting verlopen.

Donderdagochtend om 4.00 uur vertrok het Veghelse gezelschap met de bus naar Schiphol, in het weekend begonnen de kwalificatiewedstrijden. "De start was teleurstellend, maar na drie wedstrijden zijn we aan onze come-back gaan werken en wonnen we alles. Aan het einde van de dag stonden we gunstig in de ranking om door te gaan naar de kwartfinale”, vertellen Julie Mandos en Pieter van der Vleuten van Rembrandts.

Deze week gaat team Rembrandts New York verkennen. en vervolgens door naar Troy voor de New York Tech Valley Regional-wedstrijden.