HASHTAG

Economie

3:16

Zo wordt bieden op woningen eerlijk en transparant

Demissionair minister Kajsa Ollongren wil het bieden op woningen eerlijker en transparanter maken. Met onder meer een automatisch biedlogboek zouden kopers meer inzicht krijgen wanneer en hoeveel er door anderen is geboden.

2:14

Serieproductie nieuwe DAF van start

De verkoopcijfers van de nieuwe generatie DAF-trucks doen de Eindhovense vrachtwagenfabrikant blaken van zelfvertrouwen. ,,We gaan Europees marktleider worden", was de opmerkelijke ontboezeming van DAF-topman Harry Wolters donderdag na de officiële start van de serieproductie van de nieuwe modellen.

1:14

Han verkoopt auto's aan mensen met kleine portemonnee

De meest altruïstische man van Son: hij koopt versleten auto’s met ferm wat kilometers op de teller en repareert ze om aan mensen met een laag loon te verkopen tegen soms nog geen 800. “De wereld is te egoïstisch en op geld belust. We moeten elkaar meer helpen, ook al hou ik er zelf niet al te veel aan over.”

1:56

Omzet ASML naar 5,2 miljard euro

Wie geavanceerde chips wil maken, moet bij ASML zijn. En chips, die zitten tegenwoordig zo’n beetje overal in. Niet zo raar dus dat het Veldhovense bedrijf een recordkwartaal draaide. Alweer.

1:58

Zonnebloemen als powerfood voor geiten

Het zonnebloemenveld bij Geitenhouderij Van Rooij in Drunen doet Zuid-Europees aan, maar de bloemen staan er niet alleen voor de mooie plaatjes. De geitenhouderij is een van de eerste bedrijven in Nederland die zonnebloemen teelt voor hun dieren. Er zit namelijk heel veel energie in.

1:54

Te veel of te weinig water? De waterbank biedt oplossing

Het aangelegde plantsoen sproeien met drinkwater. Verspilling ten top natuurlijk en niet meer van deze tijd. Toch doen veel gemeenten en bedrijven dit. Neem Vliegbasis Eindhoven; daar wordt het groen onderhouden met water uit de kraan. Tot nu. Want nu is er: De Waterbank.

Meer video's

Gerelateerde series