De Dordtenaar

Nieuws vanuit en voor Dordrecht en omstreken.

Verhaal van de dag

De mooiste verhalen uit Dordrecht en omstreken.
1:53

Nieuw klimbos in Dordrecht open

Het nieuwe klimbos in Dodrecht heeft vandaag zijn deuren geopend. Je kan er onder andere ziplinen en tokkelen op wel tien meter hoogte. Het gloednieuwe klimbos in de Biesbosch biedt ook junior routes aan die minder hoog zijn.

3:24

Stefaan heeft slopende ziekte, maar traint voor marathon

Stefaan van der Spek liep tot voor kort marathons met een zo snel mogelijke tijd als insteek. Nu is de Dordtenaar al blij als hij na de ruim 42 kilometer de finish haalt. De oorzaak: de ziekte van Huntington.

3:03

Henk gaat van Alaska naar Argentinië fietsen

Henk van Dillen uit Alblasserdam gaat een fietstocht maken van Noord-Alaska naar Zuid-Argentinië. Een tocht van 20.000 kilometer. Wat drijft hem?

2:29

Lymepatiënt Corrie wist 22 jaar niet welke ziekte ze had

De Dordtse Corrie Bettinger liep in 1998 Lyme op. Nu, dankzij een behandeling in een Duits ziekenhuis is ze weer min of meer opgeknapt. De behandeling voor de ziekte van Lyme wordt niet vergoed. Daarom gaat Corrie 'Lopen voor Lyme'.

2:13

Dordtenaar Rien maakt van zijn huis een treinparadijs

De Dordtse Rien is al van jongs af gefascineerd door treinen. Hij wijdt er zijn leven aan en dat is goed terug te zien in zijn huis.

3:02

Elk jaar komen de redders van Julia een bloemetje brengen

In 2016 kreeg Julia een hartstilstand terwijl ze op de fiets zat. Twee politieagenten waren toevallig in de buurt en reanimeerden haar.

Korte reportage

Korte reportages over het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
1:50

Dit is de eerste vrouwelijke molenaar van Dordrecht

Meta Bosch is Dordrechts eerste vrouwelijke molenaar. 'Kyck over den Dyck' is de laatste van honderden molens die ooit in de stad stonden. Met haar passie voor molens zorgt Meta er nu voor dat deze nog heel lang zal ronddraaien.

2:00

Moeder en dochter zijn buschauffeur in Dordrecht

Mary en Sharon, moeder en dochter, werken allebei als buschauffeur in Dordrecht. Iets wat je niet vaak ziet. ‘Natuurlijk zijn er wel meerdere chauffeurs met een familieband, maar moeder en dochter, daar zijn wij hier echt de enige van!’, zegt Mary.

1:47

De Ark is terug in Nederland: 'Vol met hout en verhalen'

Na een urenlange vaartocht is de replica van de Ark van Noach weer in Sliedrecht. Het 70 meter lange vaartuig keert daarmee terug in het dorp waar het gebouwd is.

1:51

Rosita en Gianni gaan na 37 jaar verloving eindelijk trouwen

Rosita en haar vriend kennen elkaar 38,5 jaar en zijn al 37 jaar verloofd. Er kwam van alles tussen, maar nu gaan ze dan ein-de-lijk trouwen in het bijzijn van hun kinderen.

1:45

Mathijs Schaap geeft kickbokstherapie

Mathijs Schaap (45) is kickbokstherapeut/lichaamsgericht psychotherapeut bij GGZ Boxing. Hij leert psychiatrische patiënten het boksen, na doorverwijzing van hun behandelaar. Hij schreef er ook een boek over: ‘De Kickbokstherapeut’. Schaap is de enige van ‘zijn soort’ die wordt vergoed door zorgverzekeraars in Nederland.

1:38

Aaron en Eva coachen al suppend over het water

Aaron en Eva uit Dordrecht hebben sinds kort een nieuw concept. Want waarom tegenover elkaar zitten tijdens een coachingsgesprek als het ook suppend kan. We spreken ze, jawel, op de sup.

Snel nieuws

Snel op de hoogte van het nieuws uit Dordrecht en omstreken.
0:36

Prins Clausbrug geopend door prinses Beatrix

Prinses Beatrix opende dinsdag de Prins Clausbrug, die vernoemd is naar haar overleden echtgenoot.

0:31

Toedracht dodelijke steekpartij Papendrecht nog onduidelijk

Bij een steekincident in een woning aan de Guido Gezellestraat in Papendrecht is zaterdagavond een man (41) om het leven gekomen. Een 37-jarige vrouw is aangehouden. Het is nog niet bevestigd of het om de bewoners van het pand gaat. Evenmin kan de politie iets zeggen over de relatie tussen de verdachte en het slachtoffer.

3:45

Snelheidsduivel die Anna (16) volledig verlamde ontloopt cel

De 25-jarige Delano van H. is donderdag door de rechtbank veroordeeld tot de maximale werkstraf van 240 uur en 3 maanden voorwaardelijke celstraf. Ook raakt Van H. zijn rijbewijs voor twee jaar kwijt. Van H. krijgt die straf voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval, waarbij de 16-jarige Anna volledig verlamd raakte.

0:27

Megaklus: Loopbrug wordt ingehesen bij tolplein Kiltunnel

Vrijdagmiddag zijn de werkzaamheden begonnen omtrent de loopbrug die wordt ingehesen op tolplein Kiltunnel.

0:35

Wegen naar DistriPark Dordrecht zijn open

Vanaf dinsdagochtend 5 oktober zijn de nieuwe op- en afrit van de parallelbaan A16 bij DistriPark Dordrecht, de rotonde en de wegen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht open. Hiermee heeft DistriPark Dordrecht een eigen afslag op de rijksweg gekregen.

0:20

Vrouw klapt dronken tegen een politiebus op in Dordrecht

Een 23-jarige vrouw uit Dordrecht ‘die duidelijk te veel drank op had’, is frontaal op een politiebus gebotst zaterdagnacht. ‘Gelukkig raakte niemand gewond.’