Mijn Amerika

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

'Als Biden wint, kan ik niet meer trots zijn op Amerika'

Henk Jan van Schothorst vliegt voor zijn werk jaarlijks zeker vijf keer naar de Verenigde Staten. Hij hoopt dat de Republikeinse partij van Donald Trump deze verkiezingen gaat winnen.

NIEUW
02:20
Geselecteerd Speelt nu af

Sofie van den Enk: 'Ik verwacht totale chaos in de VS'

Sofie van den Enk is Amerikanist en heeft in het land gestudeerd. Daarnaast maakt ze met haar Amerikaanse vriend vlogs over de verkiezingen. Welke uitslag het ook wordt, Sofie verwacht ellende.

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

'Sporters worden in Amerika op handen en voeten gedragen'

Basketballer Francisco Elson is de enige Nederlander die ooit kampioen werd in de Amerikaanse NBA. Wat heeft hij voor een band met het land en hoe kijkt hij naar de aanstaande verkiezingen?

NIEUW
02:40
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik voorzie echt problemen als Trump herkozen wordt'

Antal Toll is in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur, maar vooral groot Amerika-fan en -kenner. Hij is er regelmatig geweest, maar de huidige ontwikkelingen in het land maken dat hij van een spoedige terugkeer niet heel zeker is.

NIEUW
02:32
Geselecteerd Speelt nu af

'Ik kom graag in Amerika, maar ga er liever weer weg'

Sportjournalist Mart Smeets vertelt over zijn liefde voor Amerika, maar ook wat hem tegenstaat aan het land. Hoe volgt hij de aanstaande presidentsverkiezingen?

NIEUW
02:50
Geselecteerd Speelt nu af

'In Amerika zijn heel veel dingen structureel mis'

Madeleijn van den Nieuwenhuizen woonde tot voor de lockdown nog in New York en deed daar een PHD. Zij maakte het Trump-regime vanaf het begin mee. Hoe volgt zij de aanstaande presidentsverkiezingen?

Snel Nieuws

NIEUW
04:29
Geselecteerd Speelt nu af

Specialist: 'Ga de dialoog aan met demonstranten'

Het zijn bizarre beelden; de rellen, vernielingen en plunderingen in diverse steden in ons land. Maar in Frankrijk hebben ze volop ervaring met geweld op straat en botsingen met de politie. Frankrijk-correspondent Frank Renout sprak met Sebastian Roché, specialist op het gebied van sociale onrust.

NIEUW
05:26
Geselecteerd Speelt nu af

Noord-Ierland en Schotland willen uit VK

Als het aan de Noord-Ierse en Schotse bevolking ligt, worden beide landen onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een enquête van de Britse krant The Times. De Noord-Ieren hopen in vijf jaar op een hereniging met de rest van Ierland

NIEUW
03:56
Geselecteerd Speelt nu af

Rusland massaal aan het vaccineren geslagen

Terwijl in Nederland het vaccinatietempo omlaag gaat, zou Rusland juist zijn overgegaan op ‘massale’ vaccinatie van zijn inwoners. President Poetin sommeerde vorige week alle klinieken in het land met die nieuwe inentingscampagne te beginnen.

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Russen massaal de straat op voor vrijlating Navalny

Afgelopen weekend gingen door heel het land honderdduizenden mensen de straat op voor de vrijlating van Navalny te demonstreren. Hoe bijzonder is dat in Rusland?

NIEUW
00:36
Geselecteerd Speelt nu af

Elf Chinese mijnwerkers gered uit 600 meter diepe schacht

Een deel van de Chinese mijnwerkers, die al twee weken vastzaten na een dodelijke explosie in een goudmijn bij de stad Qixia in de oostelijke provincie Shandong, is vandaag naar boven gehaald.

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Na maanden coronageval in Nieuw-Zeeland, vrouw (56) besmet

Gezondheidsfunctionarissen in Nieuw-Zeeland hebben vandaag bekendgemaakt onderzoek te doen naar een mogelijke lokale coronabesmetting. Het gaat om een 56-jarige vrouw die onlangs van een reis naar Spanje en Nederland was teruggekeerd. De laatste keer dat er in het land een coronageval werd geregistreerd was op 18 november vorig jaar.

Korte Reportage

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

'Oostenrijkers gedisciplineerder, geen waarom bij avondklok'

Paul Roerbag emigreerde in 2019 met zijn vrouw en twee kinderen naar Oostenrijk. Ruim een half jaar later zaten de geëmigreerde Nederlanders al in de eerste lockdown in Oostenrijk. Erg lastig voor het gezin om zo sociale contacten te ontwikkelen, maar die avondklok, die is best te doen. Oostenrijkers houden zich volgens Paul ook goed aan de maatregelen. "Hier hebben ze geen discussie-cultuur."

NIEUW
00:45
Geselecteerd Speelt nu af

De opmerkelijkste momenten van de inauguratie

Joe Biden is officieel beëdigd als de 46e president van de Verenigde Staten. Die historische gebeurtenis leverde veel memorabele beelden op, waar ze in Amerika niet over uitgepraat raken. Van een speciale boks tot de wollen wanten van Bernie. Een overzicht.

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Hond in Turkije wacht dagenlang op baasje bij ziekenhuis

Toen hond Boncuk vorige week zag dat haar baasje werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Noord-Turkije, was de trouwe hond zo bezorgd dat ze de ambulance volgde. De dochter van de in het ziekenhuis opgenomen man probeerde de hond tevergeefs weer mee naar huis te nemen. Het dier bleef een aantal dagen buiten het ziekenhuis wachten totdat haar baas werd ontslagen.

NIEUW
00:33
Geselecteerd Speelt nu af

Tientallen doden bij zelfmoordaanslag in Bagdad

Een dubbele zelfmoordaanslag in Bagdad heeft het leven gekost van zeker 28 mensen. Daarnaast raakten er minstens 73 mensen gewond bij deze aanslag.

NIEUW
00:53
Geselecteerd Speelt nu af

Enorme brand bij grootste vaccinproducent ter wereld

Bij het Serum Institute of India, de grootste vaccinproducent ter wereld, woedde vandaag een urenlange brand. Hierbij zijn meerdere doden gevallen, bevestigt Ceo Adar Poonawalla. De fabriek, gelegen in Pune in het westen van India, is samen met AstraZeneca en Oxford University bezig met de ontwikkeling van het Covishield-coronavaccin. De productie van het vaccin is niet in gevaar gekomen. Het vuur is inmiddels onder controle.

NIEUW
00:15
Geselecteerd Speelt nu af

Kleinzoon Biden steelt de show op inauguratiefeest

De acht maanden oude Beau stal de show op het inauguratiefeest van Joe Biden.

Live

NIEUW
LIVE
Geselecteerd Speelt nu af

LIVE: Persconferentie Brexitdeal

Ursula von der Leyen geeft omstreeks een persconferentie over de brexitdeal

Hoe zit dat?

NIEUW
02:16
Geselecteerd Speelt nu af

Spanjaarden maken zich klaar voor de grote kerstloterij

Edwin Winkels, correspondent in Spanje, begrijpt wel waar het enthousiasme van de Spanjaarden vandaan komt als het om de kerstloterij gaat. 'El Gordo', oftewel De Grote, daar draait het allemaal om. Want het winnende nummer maakt kans op maar liefst 2,4 miljard euro!

NIEUW
01:07
Geselecteerd Speelt nu af

Brit rent marathon in 6 meter lange tuin voor goede doel

De Britse James Campbell heeft in zijn 6 meter diepe achtertuintje 42,2 kilometer heen en weer gerend. Hij haalde hiermee ruim 20.000 euro op voor de strijd tegen corona.

NIEUW
00:19
Geselecteerd Speelt nu af

Baasje laat hond uit met een drone

Blijf veilig thuis maar zorg nog wel goed voor je hond, zo doe je dat.

NIEUW
01:02
Geselecteerd Speelt nu af

Inwoners Tokio herdenken tsunami van 2011

Inwoners in Tokio hielden woensdag één minuut stilte om te tsunami van 2011 te herdenken. Bij de natuurramp vielen zo'n 16.000 slachtoffers.

NIEUW
01:37
Geselecteerd Speelt nu af

Het coronavirus Covid-19: van vismarkt naar spookstad

Begin januari was het er opeens: het nieuwe coronavirus. Het begon allemaal in een vismarkt in Wuhan, maar nu zijn er al duizenden mensen ziek en een honderdtal overleden.

NIEUW
01:45
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe zit het met de spanningen tussen Iran en de VS?

De spanningen tussen Iran en de VS lopen steeds verder op, maar hoe is dit zo gekomen?