Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
02:11
Geselecteerd Speelt nu af

Rode Kruis opent gironummer voor Syrië

De Koerden in het noordoosten van Syrië hebben een deal gesloten met het Syrische leger. De troepen trekken samen op om het Turkse leger, dat vorige week Syrië binnenviel, te verdrijven. Sinds het begin van de Turkse inval zijn honderden mensen om het leven gekomen. Het Rode Kruis maakt zich grote zorgen.

NIEUW
02:28
Geselecteerd Speelt nu af

Roderick Pijls surfde op gifmeer in Tanzania

Kitesurfer Roderick Pijls is een echte daredevil. Samen met fotograaf Rein Rijke vertrekt hij morgen naar IJsland om in een enorme vulkaankrater te kitesurfen. Dat Roderick deze uitdaging aangaat, verbaast ons niet. Vorig jaar surfde hij nog over een gifmeer in Tanzania.

NIEUW
01:59
Geselecteerd Speelt nu af

Nederlands koningspaar op staatsbezoek in India

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vandaag officieel begonnen aan hun staatsbezoek aan India. Het koninklijk paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala en kwam gisteravond aan.

NIEUW
01:38
Geselecteerd Speelt nu af

5200 militairen, 85 helikopters en 85 tanks gaan verhuizen

Een grote operatie van twee grote Amerikaanse legereenheden in Nederland. Het gaat om duizenden militairen, 85 Abrams-gevechtstanks, 58 helikopters en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken. Defensie ondersteunt de transporten onder meer met tientallen militairen.

NIEUW
02:18
Geselecteerd Speelt nu af

Eerbetoon aan verdwenen profclubs in Nederland

Gerdo Hazelhekke heeft meer dan 300 wedstrijden gespeeld voor FC Wageningen in de jaren 70 en 80. Het doek viel begin jaren 90 voor de club en nu zet hij zich met zijn stichting in om stadion de Wageningse Berg intact te houden.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Martijn schreef boek over verdwenen profclubs

Het betaald voetbal in Nederland viert dit jaar het 65-jarig jubileum. Ooit kende ons land tientallen profclubs, tegenwoordig zijn dat er 34. In de loop der jaren zijn er nogal wat clubs over de kop gegaan.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
14:07
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 14 oktober

Dit is de volledige aflevering van de Ochtend Show to go van maandag 14 oktober.

NIEUW
14:47
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 11 oktober

1 op de 3 Nederlandse kinderen woont in een ongezond huis. Dat is een woning met vocht, donkere ruimtes, geluidsoverlast en te lage temperaturen. Dit kan weer leiden tot gezondheidsproblemen als astma, eczeem en luchtwegaandoeningen. Dat blijkt uit Europese cijfers verzameld door onderzoeksbureau RAND. We hebben SP-kamerlid Sandra Beckerman in de studio en hebben verbinding met verslaggever Jelle Akerboom die in Delft is bij zo'n ongezond huis met Briggitte van der Sman. Regenbanden en een stevige paraplu. Max Verstappen kan niet zonder in Japan. De grote prijs in Suzuka ondervindt namelijk grote hinder van een naderende tyfoon die nu nog van de super categorie is. Onze sportverslaggever Rik Spekenbrink is nu in Japan en we spreken hem via Skype. De blootstelling aan nicotine bij het dampen van e-sigaretten veroorzaakt longkanker bij muizen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van New York University. De onderzoekers concluderen dat de e-sigaret óók ‘zeer schadelijk’ is voor mensen. Om in Nederland meldingen in kaart te brengen is voor artsen nu een speciaal alarmnummer geopend, dat 24 uur per dag bereikbaar is voor meldingen over de e-sigaret. We bellen met Esther Croes, arts en epidemioloog van het Trimbos Instituut.

NIEUW
14:53
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 10 oktober

Oud-politiechef Bernard Welten heeft 150.000 euro winst gemaakt op een door de politie gefinancierde villa. Dat maakte de arbeidsvoorwaarden van de topverdiener nóg lucratiever. Aan de soap in de Haagse gemeentepolitiek is weer een aflevering toegevoegd. Na de delen: ‘Het corruptieschandaal’ en ‘De aftocht van de burgemeester’, was het gisteren tijd voor: ‘Het lek en de geheime opnames.’ Hiervoor is Maaike Kraaijeveld, verslaggever van AD Haagse Courant bij ons in de studio. En zangeres Patricia van Haastrecht deed afgelopen seizoen mee aan ‘The Voice of Holland’ en werd toen tweede. Vanaf deze maand is ze te bewonderen in haar eerste clubtour ‘Whatever’.

NIEUW
25:10
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: dinsdag 8 oktober

Ximena Knol overleed begin vorig jaar na het innemen van een zelfdodingspoeder. Haar ouders spannen dinsdag een procedure aan om vervolging af te dwingen van de psycholoog die hun dochter begeleidde. En aan de vooravond van de uitreiking van de Televizier-Ring wordt voortaan ook een prijs voor het sléchtste tv-programma van het jaar uitgereikt, de TV Knollen.

NIEUW
25:50
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: maandag 7 oktober

Miljoenen kinderen in conflictgebieden hebben ernstige psychische problemen. Vaak krijgen ze daar geen hulp voor. Ernst Suur van WarChild wil dat dat zo snel mogelijk gaat veranderen. En het zijn drukke tijden voor OG3NE. De dames hebben een nieuwe single, album én een nieuwe theatershow en doen ook nog eens mee aan Dance, Dance, Dance. En klimaatactivisten die de Stadhouderskade bij het Rijkmuseum in Amsterdam blokkeren!

NIEUW
24:35
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 4 oktober

Een aanslag op agenten, demonstraties aan de lopende band en een grote brand in de eeuwenoude Notre Dame. Het zijn roerige tijden in het Parijs van AD-correspondent Frank Renout. Angela de Jong zag deze week een hele bevolkingsgroep nieuw elan en zelfvertrouwen krijgen. Wat viel haar nog meer op op TV? En waarschijnlijk heeft Angela ook de serie ‘Judas’ wel gezien. Daarin schitterde Marit van Bohemen en daarom is ze vanavond in de race voor een Gouden Kalf.