Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
06:39
Geselecteerd Speelt nu af

Maestro beleeft best bekeken seizoen ooit

Mede dankzij zijn aanstekelijke passie en Britse humor blijven iedere zondag bijna twee miljoen Nederlanders thuis voor een tv-programma over klassieke muziek met daarin contrabassist Dominic Seldis. Komende zondag vindt de finale plaats van het populaire Avro-Tros-programma Maestro en vandaag is jurylid Dominic Seldis bij ons.

NIEUW
01:44
Geselecteerd Speelt nu af

Hoe ligt het circuit van Zandvoort erbij na de verbouwing?

In Zandvoort kunnen ze niet wachten tot het mei is, want dan strijkt het Formule 1-circus neer in de Noord-Hollandse badplaats.

NIEUW
06:12
Geselecteerd Speelt nu af

Angela kijkt tv: Kijkers lopen harder weg dan ze erbij komen

Zoals iedere week is Angela de Jong weer bij ons om de televisie-week door te nemen.

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

NL-team Invictus Games ontvangt hoog bezoek

Prinses Margriet brengt vandaag een werkbezoek aan het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn. De prinses ontmoet hier de 32 sporters van het Nederlandse team dat meedoet aan de Invictus Games. Dat is het jaarlijkse internationale sportevenement dat bedoeld is voor fysiek of mentaal gewonde militairen. Initiatiefnemer van de games is de Britse prins Harry.

NIEUW
03:09
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuwe coldcasekalender hangt in Nederlandse gevangenissen

De politie brengt vandaag opnieuw een coldcasekalender uit. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert.

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Verdachte Peter: 'Piraten hebben mijn vrouw vermoord'

Is Durdana de Bruijn gedood door haar man op hun zeilboot voor de Colombiaanse kust of toch bij een overval door piraten? Vandaag beslist de rechter of het OM meer tijd krijgt de zaak uit te zoeken.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
17:35
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: vrijdag 17 januari (show 1)

VVD-staatssecretaris Tamara van Ark wil dat chemische bedrijven blaas- en drugstesten instellen om de veiligheid op de werkvloer te verhogen. We spreken politiek verslaggever Laurens Kok hierover. Anonieme Overeters Nederland, een hulpgroep voor mensen die last hebben van een eetbuienstoornis, bestaat morgen 60 jaar. Ondanks het lange bestaan van de groep, is de stoornis pas sinds 2013 erkend als officiële eetstoornis. We bellen met een lid van de Anonieme Overeters en praten erover met Alexandra Dingemans, onderzoeker eetbuienstoornis GGZ, die bij ons in de studio is. Is Durdana de Bruijn gedood door haar man op hun zeilboot voor de Colombiaanse kust of toch bij een overval door piraten? Vandaag beslist de rechter of het OM meer tijd krijgt de zaak uit te zoeken. Verslaggever Paolo Laconi geeft ons de laatste update. Prinses Margriet brengt vandaag een werkbezoek aan het Militair Revalidatiecentrum Aardenburg in Doorn. De prinses ontmoet hier de 32 sporters van het Nederlandse team dat meedoet aan de Invictus Games. Dat is het jaarlijkse internationale sportevenement dat bedoeld is voor fysiek of mentaal gewonde militairen. Initiatiefnemer van de games is de Britse prins Harry.

NIEUW
12:08
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: vrijdag 17 januari (show 2)

De politie brengt vandaag opnieuw een coldcasekalender uit. Voor het vierde jaar op rij wordt de kalender met 52 zaken verspreid onder gevangenen, in de hoop dat dit waardevolle tips oplevert. We bellen met Aart Garssen, landelijk projectleider cold cases. In Zandvoort kunnen ze niet wachten tot het mei is, want dan strijkt het Formule 1 circus neer in de Noord-Hollandse badplaats. Verslaggever Jelle Akerboom is in Zandvoort om te kijken hoe het circuit erbij ligt na de verbouwing. Zoals iedere week is Angela de Jong weer bij ons om de televisie-week door te nemen.

NIEUW
18:49
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: donderdag 16 januari (show 2)

Ministers uit vijf landen die burgers verloren bij de vliegramp in Iran, komen vandaag bijeen in Londen voor topoverleg. Er staat echter nog meer te gebeuren in Londen vandaag. Prins Harry houdt vanmiddag op Buckingham Palace de loting voor de traditionele Rugby League. De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid luidt vandaag de noodklok. Uit hun onderzoek blijkt dat de werkdruk voor veel mensen steeds hoger wordt. Hierdoor liggen oververmoeidheid en een burn-out sneller op de loer, en dat geldt voor alle beroepsgroepen. Het is de allereerste volledig Nederlandse Netflix Original en vanaf morgen in 190 landen te bekijken: de psychologische horror-serie, Ares.

NIEUW
16:05
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show To Go: donderdag 16 januari (show 1)

De gegarandeerde parkeerplaats bij nieuwbouw-woningen verdwijnt. Nu de woningnood groeit, stellen steeds meer steden hun parkeernormen naar beneden bij. De trend is onvermijdelijk, zeggen deskundigen, maar ze waarschuwen ook. Het is volle bak bij het Leger des Heils in grote steden; er zijn veel daklozen en te weinig opvangplekken. Er lijkt vooral een toename in economische daklozen te zijn; bijvoorbeeld moeders met een baan en kinderen, die maar geen geschikte woonplek kunnen vinden. Waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie? Wie daarvoor ideeën op wil doen kan weer terecht op de vakantiebeurs in Utrecht en die wordt dit jaar voor de 50e keer gehouden.

NIEUW
14:48
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 15 januari (show 2)

De verdachte van de moord op Derk Wiersum staat vandaag voor de rechter. Verslaggever Victor Schildkamp al hierbij aanwezig zijn. Nederland staat nu internationaal bekend als 'Holland', maar als het aan het Nederlands bureau voor toerisme zal dit spoedig veranderen naar 'Netherlands'.

NIEUW
18:36
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 15 januari (show 1)

Studenten kunnen hun huur betalen door vrijwilligerswerk te doen in ouderenzorg. Gitta Klopper van Connect Generations vertelt hoe dit in elkaar zit. Karlijn van Houwelingen houdt ons op de hoogte van het nieuws in Amerika. Deze week komt haar eerste boek uit: Dit is Amerika.