Vissen met Jan

NIEUW
01:57
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Lilian Marijnissen

Ook deze zomer werpt Jan Hoedeman zijn hengel weer uit met de kopstukken van het Binnenhof. Vandaag trekt hij samen met Lilian Marijnissen, fractievoorzitter van de SP, naar het Havenhoofd in Scheveningen.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Arie Slob

Ook deze zomer werpt Jan Hoedeman zijn hengel weer uit met de kopstukken van het Binnenhof. Vandaag trekt hij samen met Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, naar het Havenhoofd in Scheveningen. Zaterdag het hele interview in de krant.

NIEUW
01:20
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Pechtold

Ook deze zomer werpt Jan Hoedeman zijn hengel weer uit met de kopstukken van het Binnenhof. Vandaag trekt hij samen met D66-leider naar het Havenhoofd in Scheveningen

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Roemer

Politiek verslaggever Jan Hoedeman trekt elke week zijn visuitrusting aan en werpt een hengeltje uit met een politicus. Emile Roemer mag vandaag zijn inwerpkunsten laten zien. De fractievoorzitter van de SP viste vroeger samen al met zijn broer, maar toen zonder veel succes. Vandaag is hij vastberaden om met Jan een lekker tongetje op het droge te krijgen. Bekijk alvast de sneakpreview van het gesprek dat de twee hadden op het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen en lees het hele interview morgen in deze krant.

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Vera Bergkamp

Niet elke politicus staat te springen om een hengeltje uit te werpen met onze politiek verslaggever Jan Hoedeman. Vera Bergkamp (D66) houdt van vis op haar bord, maar beleeft geen plezier aan sportvissen. ,,Ik ben bewust als het gaat over het eten van vis en vlees en het plezier om een vis uit de zee te halen, daar heb ik geen gevoel bij." Toch nam Jan haar mee naar het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen om te laten zien hoe het werkt. Bekijk alvast de sneakpreview van het gesprek dat de twee en lees het hele interview morgen in deze krant.

NIEUW
03:11
Geselecteerd Speelt nu af

Vissen met Martin van Rooijen (50Plus)

Verslaggever Jan Hoedeman gooit deze week zijn hengel uit met een recordhouder. Martin van Rooijen was met zijn 31 jaar de jongste staatssecretaris ooit in het kabinet Den Uyl. Hij kijkt met trots terug op die tijd. ,,Het waren hevige politieke omstandigheden. Ze kunnen nu leren dat het ook nog anders kan en ook nog met succes", zegt hij doelend op de huidige formatieonderhandelingen. De woordvoerder van Van Rooijen wist zelfs nog een visje uit het water te hengelen. Maar wat het is?

Binnenhof

NIEUW
01:10
Geselecteerd Speelt nu af

Man verstoort vergadering Tweede Kamer

Een debat in de plenaire zaal van de Tweede Kamer is vanochtend verstoord door een man op de publieke tribune.

NIEUW
02:09
Geselecteerd Speelt nu af

SP campagnespotje

De SP projecteerde afgelopen nacht op kantoorgebouwen van banken en andere multinationals in de regio Amsterdam een speech van partijleider Lilian Marijnissen. De SP-leider haalt daarin hard uit naar het grootkapitaal.

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

@Binnenhof - aflevering 13

De kwaliteit van leven van Nederlanders is de afgelopen 25 jaar beter geworden. Rond de 85 procent vindt dat het eigen gezin in welvaart leeft en bijna de helft van de Nederlanders denkt dat anderen in het algemeen wel te vertrouwen zijn. Het gaat dus best goed met onze landgenoten, toch? Daar denken lang niet alle politici hetzelfde over, merkt politiek verslaggever Edwin van der Aa in de dertiende aflevering van @Binnenhof.

NIEUW
03:18
Geselecteerd Speelt nu af

'Politicus Rutte mag mee in de zak'

@Binnenhof: Aflevering 12

NIEUW
02:46
Geselecteerd Speelt nu af

'Suiker is een groot probleem in Nederland'

Suiker is een sluipmoordenaar en mede verantwoordelijk voor diabetes type 2 bij meer dan 1,1 miljoen Nederlanders. Daarom moeten politiek, industrie en supermarkten snel maatregelen nemen om onze suikerconsumptie terug te brengen, blijkt uit een petitie van het Diabetes Fonds ondersteund door ruim 31.000 Nederlanders. Politiek verslaggever Edwin van der Aa vraagt Kamerleden in de elfde aflevering van @Binnenhof of zij eigenlijk zelf zoetekauwen zijn.

NIEUW
03:03
Geselecteerd Speelt nu af

Ministers krijgen vuurdoop Binnenhof

Vuurdoop op Binnenhof

Korte Reportage

NIEUW
01:43
Geselecteerd Speelt nu af

Asscher: Houding Forum voor Democratie is een gotspe

PvdA-leider Lodewijk Asscher uitte dinsdag zijn verontwaardiging over de houding die het Forum voor Democratie maandagavond aannam op een verkiezingsavond.

NIEUW
01:28
Geselecteerd Speelt nu af

D66-fractievoorzitter Rob Jetten op campagne in Leiden

Zondagmiddag ging D66-fractievoorzitter Rob Jetten op campagne in Leiden, in het kader van de Provinciale Verkiezingen komende woensdag.

NIEUW
01:38
Geselecteerd Speelt nu af

Dit vinden onze ministers van Zwarte Piet

Hoe denken de ministers zelf eigenlijk over Zwarte Piet? We leggen hen de keuze voor tussen Zwarte Piet, Witte Piet en Roetveegpiet.

NIEUW
00:35
Geselecteerd Speelt nu af

Paula Schot lijsttrekker voor SGP in Amsterdam

Paula Schot (24) wordt lijsttrekker voor de SGP in Amsterdam. Zij wordt daarmee de tweede vrouw ooit die namens de streng christelijke partij een lijst aanvoert bij gemeenteraadsverkiezingen. Lilian Janse uit Vlissingen was in 2014 de eerste.

Snel Nieuws

NIEUW
01:32
Geselecteerd Speelt nu af

Baudet met Forum voor Democratie grote winnaar

De stembussen zijn gesloten, Nederland heeft gestemd. De coalitie is zijn meerderheid in de Eerste Kamer kwijt. Forum voor Democratie wint groots, behaalde de meeste stemmen en komt waarschijnlijk met 12 zetels in de senaat. De VVD werd tweede, ook met 12 zetels. Volg alle uitslagen en ontwikkelingen met ons liveblog.

NIEUW
01:04
Geselecteerd Speelt nu af

Theo Hiddema FvD: 'We zijn puur gekozen om inhoud'

Tweede Kamerlid voor Forum voor Democratie Theo Hiddema reageert op de verkiezingsuitslag. FvD is de grote winnaar met twaalf zetels.

NIEUW
00:59
Geselecteerd Speelt nu af

Grote winnaar Baudet: Voel een enorme verantwoordelijkheid

De hoge peilingen bleken geen luchtkastelen: Forum voor Democratie bestormt de Provinciale Staten en – wat de partij nog meer bejubelt- de Eerste Kamer.

NIEUW
02:41
Geselecteerd Speelt nu af

Rutte: Ook namens Caroliene bedankt

Premier Mark Rutte reageert op de uitslag van de verkiezingen.

NIEUW
01:16
Geselecteerd Speelt nu af

Klaver: Groenlinks heeft geweldig resultaat neergezet

Jesse Klaver reageert op de winst voor Groenlinks in de Provinciale Statenverkiezingen.

NIEUW
02:11
Geselecteerd Speelt nu af

Jetten opgelucht ondanks verlies

D66-leider Rob Jetten reageert op het verlies van zijn partij.