De Moord op Marianne Vaatstra

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
3:41

De rechtszaak van de moordenaar van Marianne Vaatstra

Niemand had verwacht dat de schuchtere boer Jasper in staat zou zijn om Marianne op gruwelijke wijze te verkrachten en vermoorden. Dertien jaar lang heeft hij met dit geheim rondgelopen. De emotionele rechtszaak, waarbij de familie en Aafie aanwezig zijn, levert een gedetailleerde beschrijving op van de huiveringwekkende motieven en de daad van Jasper. De moord op Marianne heeft weliswaar een wetswijziging opgeleverd waardoor zaken in de toekomst sneller worden opgelost, maar tegen welke prijs?

2:59

Hoe de moordenaar van Marianne Vaatstra werd gevonden

Peter R. de Vries en de familie Vaatstra bundelen hun krachten als het politieonderzoek niets heeft opgeleverd. Peter ontdekt dat een DNA-verwantschapsonderzoek dé oplossing kan zijn om de moordenaar te traceren. Maar dat is in Nederland niet toegestaan. Daarom spant Peter een rechtszaak aan tegen de Staat der Nederlanden. Na een jarenlange strijd wordt het onderzoek toch toegestaan en levert het binnen de kortste keren een perfecte match op. De moordenaar van Marianne is gevonden… dertien jaar na haar dood.

2:10

'De waarheid ligt vaak dichterbij huis dan we denken'

Het politieonderzoek wijst uit dat Faek, een jonge asielzoeker, Marianne kort vóór haar dood heeft bedreigd met een keelsnede-beweging. Faek wordt opgepakt, maar er zijn geen DNA-matches. De moordenaar loopt dus nog vrij rond en de bom barst als de gemeente het plan opvat om juist nu het AZC permanent te maken. Iedereen twijfelt aan Spencer, het vriendje van Marianne. Waarom heeft hij haar niet thuis thuis gebracht tijdens die noodlottige nacht van de moord?

1:17

'Het voelt alsof ik Marianne in de steek heb gelaten'

Friesland 1999. Als Aafie het levenloze lichaam van haar 16-jarige hartsvriendin Marianne Vaatstra in een weiland vindt, staat haar wereld én die van heel Nederland op zijn kop. Marianne is verkracht en vermoord. Alles wijst in de richting van het nabijgelegen asielzoekerscentrum, omdat de keel van Marianne drie keer is doorgesneden. Volgens velen een hoogst ongebruikelijke moordmethode die niet voorkomt in Nederland.

Gerelateerde series