Korte Reportage

Korte reportages over het nieuws uit Utrecht en omstreken.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
2:07

Leven als jager en verzamelaars

Leven zoals onze verre voorouders: jagen, zelf vuur maken, manden vlechten en leerlooien. Het is mogelijk, laat Lucia Ros (32), ondernemer uit Zoetermeer, zien in Nieuwegein. Ze kruipt graag in de huid van jagers en verzamelaars en ‘reist’ 10.000 jaar terug in de tijd: ,,Omarm je innerlijke oermens.’’

3:10

De 4 mooiste plekken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Verslaggever Wim Langejan laat ons de de vier mooiste plekken zien rondom de Hollandse Waterlinie in Utrecht.

1:57

Hobbyrubriek: Ravenna is Dungeons & Dragons spelleider

Het is eigenlijk één groot verhaal dat je samen maakt en speelt. Ravenna uit Vianen en haar vrienden spelen samen het verhalen vertelspel Dungeons & Dragons. De mogelijkheden zijn oneindig en dat maakt het volgens Ravenna nou precies zo leuk.

1:44

Ruben (29) heeft verzameling Disney items

Bijna iedereen heeft wel een hobby. En altijd met een verhaal. Vandaag: Ruben Sondorp (29), theatermaker en keukenhulp uit Veenendaal. Hij heeft een woning gevuld met meer dan 100 vrolijke Disney spullen: ,,Mijn verzameling past nog maar net.”

2:13

Zo gaat het eraan toe in de meldkamer van de politie Utrecht

De RSC-meldkamer van de politie Utrecht (Midden-Nederland) is de meldkamer waar alle telefoontjes binnenkomen van mensen die 0900-8844 bellen (geen spoed, wel politie). Dit is de 'onbekende meldkamer' van de politie waar dagelijks maar liefst tussen de 2000 tot 4000 telefoontjes binnenkomen.

1:56

Medelijden met robots in gevangenschap?

In de priorij van Buitenplaats Doornburgh is momenteel de tentoonstelling Robots in Captivity te zien. Hierin onderzoekt beeldend kunstenaar Bram Ellens de complexe relatie tussen mens en technologie. De tentoonstelling is ingericht als een robot-kennel. Je ontmoet als bezoeker in verschillende ruimtes diverse robots: een drie meter hoge robotarm, een snel lerende robotstem en een robot in een kooi. In de tentoonstelling en het onderzoekslab verkennen de bezoekers de vraag: zijn de robots onze dienaars, vrienden of juist onze vijanden?

Meer video's

Gerelateerde series