Onder de Pannen

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
20:04

Zo ontleed je de energierekeningen

Alle goede bedoelingen ten spijt blijft de jaarlijkse afrekening van je energie een lange opsomming van begrippen, verbruikscijfers en tarieven. Waar betaal je nou precies voor? En waarom? Redacteur Wonen Stefan ten Teije en energiedeskundige Joris Kerkhof van Independer.nl hebben het erover in de podcast.

27:05

Dit verandert er vanaf 1 januari met de overdrachtsbelasting

Jonge huizenkopers krijgen in het nieuwe jaar een steuntje in de rug van de overheid. Zij hoeven geen belasting meer te betalen, terwijl beleggers veel meer belasting gaan betalen. Redacteur Wonen Stefan ten Teije spreekt erover met Marga Lankreijer van Independer.nl.

23:53

De belangrijkste misverstanden over energie ontkracht

In december stappen veel mensen over van zorgverzekering, maar ook van energiemaatschappij. Tegen het einde van het jaar worden de woonlasten tegen het licht gehouden en in veel gevallen is stroom en gas goedkoper verkrijgbaar. Uit een quiz van deze site blijkt dat niet iedereen precies weet hoe de energiemarkt in elkaar steekt. In deze podcast Onder de Pannen worden de belangrijkste misverstanden over energiecontracten ontkracht.

21:53

Een hypotheek voor een nieuwbouwhuis? Hier moet je op letten

Nieuwbouwhuizen kosten gemiddeld meer dan vier ton en de bouwproductie blijft achter op de vraag, waardoor het tegenwoordig lastig is om een geschikte woning te vinden. Daarnaast zit een hypotheek voor een nieuwbouwhuis wat anders in elkaar dan een bestaand huis. De belangrijkste tips komen terug in deze aflevering van Huis & Hypotheek.

17:52

Zo gebruik je overwaarde voor de aankoop van een nieuw huis

De huizenprijzen liggen momenteel op het hoogste niveau ooit. Doorstromers op de huizenmarkt (van koop naar koop) hebben daardoor veel voordeel. Ze kunnen hun overwaarde gebruiken om de hypotheek te verlagen óf een duurder huis te kopen. Hoe zit dat precies?

18:53

Op deze manieren kun je een verbouwing financieren

Nederlanders zijn massaal hun huis aan het opknappen in deze coronacrisis. Je hoeft niet per se zelf de portemonnee te trekken als je wilt verbouwen of verduurzamen, maar kunt er ook je hypotheek voor inzetten.

Meer video's

Gerelateerde series