Bouhanni na een rit in de Ronde van Catalonië.
Volledig scherm
Bouhanni na een rit in de Ronde van Catalonië. © ANP

Bouhanni drie keer beboet: 'Ik ben geen slechte jongen'

Nacer Bouhanni staat weer eens ter discussie. De sprinter van Cofidis kreeg woensdag na de vijfde etappe in de Ronde van Spanje drie straffen: een tijdstraf van bij elkaar dertig seconden, vijftien punten aftrek en een boete van 175 euro. Ook zijn ploegleider Jean-Luc Jonrond werd beboet, volgens de organisatie van de Vuelta omdat Jonrond en Bouhanni ''het imago van het wielrennen'' hadden geschaad.

Het leidde tot een stroom aan geruchten over wat daarmee werd bedoeld. Spaanse media schreven dat Bouhanni en zijn ploegleider onderweg ruzie hadden gemaakt. Het gerucht ging zelfs dat de Cofidis-renner een klap had uitgedeeld aan Jonrond. De Fransman had in het verleden wel vaker losse handjes, maar dan tegenover andere renners in het peloton.

Verklaring

Cofidis kwam donderdagochtend voor de start van de zesde rit met een verklaring. ,,De geruchten over een conflict tussen Bouhanni en de ploegleiding zijn niet waar. Ze worden alleen gestraft voor een onrechtmatige bevoorrading aan het einde van een zware etappe.'' Bouhanni liet ook van zich horen via Twitter. ,,Ruzie met mijn ploegleider? Het slaan van mijn ploegleider? Waarom proberen jullie me eruit te laten zien als een slechte jongen terwijl ik dat helemaal niet ben?'', schreef de 28-jarige sprinter, die in 2014 drie etappes won in de Giro, maar dit jaar nog amper aansprekende resultaten heeft geboekt.