De renners keren vandaag terug naar Spanje.
Volledig scherm
De renners keren vandaag terug naar Spanje. © BSR Agency

Dit krijgen de renners van de Vuelta vandaag voor hun kiezen

De Vuelta keert vandaag, na een uitstapje naar Frankrijk, terug naar Spanje. De elfde etappe start nog op Frans grondgebied in Saint-Palais, maar de renners finishen 180 kilometer verder in het Baskische dorpje Urdax.  

Etappe 9
Volledig scherm
Etappe 9 © Sportredactie

Het grootste gedeelte van de etappe koerst het peloton door Frankrijk. De renners staan drie beklimmingen te wachten. Daarvoor hebben de renners al twee beklimmingen van de derde categorie en één van de tweede categorie moeten overleven. De Col de Otxondo (met een stijgingspercentage van 4,7%) is op zo'n 40 kilometer van de streep de laatste van de drie. Voor die tijd hebben de renners de Col d’Osquich (6,1%) en de langste klim van de dag van 7,2 kilometer op de Col d’Ispéguy (7,1%) er al opzitten. 

De tijdrit van gisteren werd met overmacht gewonnen door klassementsleider Primoz Roglic van Jumbo-Visma. Ook vandaag zal hij zijn rode trui willen verdedigen. Roglic wordt in het algemeen klassement gevolgd door Alejandro Valverde en Miguel Angel Lopez. De renners starten in Saint-Palais om 12:51 uur en komen rond 17:21 uur aan in Urdax. Na 171 kilometer staat de renners nog een tussensprint te wachten.

Volg vanaf 12:15 uur etappe negen in ons liveblog!

Bekijk hieronder de samenvatting van de tijdrit van gisteren