Jakobsen straalt na etappezege: ‘Ik drukte mijn fiets op het juiste moment naar voren’

Fabio Jakobsen heeft zijn eerste etappezege in een grote ronde te pakken. De 22-jarige wielrenner uit Heukelum was in de vierde etappe van de Vuelta in de sprint net te sterk voor de Ier Sam Bennett. ,,Ik ben pas 22 jaar, dus mooi om dit nu ook op mijn palmares te hebben.”

Jakobsen was enkele minuten na de finish in het Catalaanse El Puig nog flink buiten adem, maar vertelde met een grote lach op zijn gezicht over zijn eerste zege in een grote ronde. ,,Het was een hele spannende sprint, maar ik deed mijn ogen dicht en drukte mijn fiets op het juiste moment naar voren. Het was heel close met Sam en ik wist eerst niet zeker of ik gewonnen had, maar toen ik mijn teamgenoten zag juichen wist ik genoeg.” 

Jakobsen volgde in de finishstraat het wiel van zijn Argentijnse teamgenoot Maximiliano Richeze. ,,Een hele mooie lead-out van hem. Hij creëerde een perfect gat. Ik riep dat hij vol moest gaan en kon gelukkig nog voorbij hem. Hij is zo sterk, dat viel nog niet mee.” 

Jakobsen werd de eerste winnaar van een etappe in grote ronde (Giro, Tour of Vuelta) in de Nederlandse kampioenstrui sinds Leon van Bon in 2000. ,,Heel mooi om in mijn eerste grote ronde al in de vierde etappe te winnen, ook nog eens in de Nederlandse kampioenstrui. Ja, dit staat heel mooi op mijn palmares.”

Volledig scherm
Een glunderende Fabio Jakobsen op het podium na zijn ritzege. © AFP
Volledig scherm
© photo: Cor Vos
Volledig scherm
© BELGA
Volledig scherm
© AFP
  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!