Remco Evenepoel.
Volledig scherm
Remco Evenepoel. © Cor Vos

Remco Evenepoel is na zware dagen bijna weer pijnvrij: ‘Na mijn val kon ik amper op de pedalen staan’

De Belgische wielrenner Remco Evenepoel beleefde na zijn val in de etappe van donderdag een paar moeilijke dagen in de Vuelta, maar de leider in het algemeen klassement is naar eigen zeggen klaar voor de laatste week. ,,Ik heb amper nog pijn, hopelijk zet zich dat de komende dagen door”, zei Evenepoel op de laatste rustdag.

  1. Ontketende Remco Evenepoel kraakt Primoz Roglic en verovert rode trui in Vuelta, Jay Vine wint eerste bergrit

    Ontketende Remco Evenepoel kraakt Primoz Roglic en verovert rode trui in Vuelta, Jay Vine wint eerste bergrit

    Jay Vine heeft de eerste bergrit van de Vuelta gewonnen door als sterkste renner van de oorspronkelijke kopgroep over te blijven. Achter de Australische winnaar deelde Remco Evenepoel een flinke tik uit aan Primoz Roglic. De Belg kraakte de drievoudig winnaar op de slotklim en pakte bijna anderhalve minuut op de Sloveen. Dit was tevens genoeg om de rode trui over te nemen van Rudy Molard.
  2. Remco Evenepoel gaat genieten van winst in Vuelta: ‘Historisch’

    Remco Evenepoel gaat genieten van winst in Vuelta: ‘Historisch’

    Remco Evenepoel kon gaan genieten nadat hij met het beëindigen van de 21ste en laatste etappe van de Vuelta de eindzege definitief binnen had. ,,Nu is het echt officieel”, straalde de 22-jarige wielrenner van Quick-Step Alpha Vinyl, die als eerste Belg na 44 jaar een grote wielerronde op zijn naam heeft geschreven. ,,Deze overwinning is historisch voor het team, historisch voor het land en historisch voor mezelf.”