Primoz Roglic lijkt hard op weg naar de eindzege in de Vuelta.
Volledig scherm
Primoz Roglic lijkt hard op weg naar de eindzege in de Vuelta. © AFP

Roglic: Of Jumbo-Visma het nieuwe Team Sky is? Ik hoop het!

Primoz Roglic kwam vandaag weer een stapje dichter bij de eindzege in de Vuelta a España. De Sloveen blijft ook na de zware zestiende etappe stevig aan de leiding staan in het algemeen klassement, mede dankzij het ijzersterke optreden van zijn ploeg Jumbo-Visma, dat de koers tot ver op de slotklim controleerde.

,,Of wij het nieuwe Team Sky zijn met de dominante manier waarop we rijden?”, herhaalt Roglic de vraag die hij krijgt tijdens het interview na de finish. ,,Nou, hopelijk wel wat betreft het aantal overwinningen, want die ploeg heeft enorm veel zeges geboekt.”

Roglic leek het vijf kilometer voor de top van de Alto de la Cubilla lastig te krijgen toen Miguel Angel López een aanval plaatste en alleen Tadej Pogacar kon volgen. Volgens de Sloveen, die het gat even later alsnog dichtte, was er echter geen vuiltje aan de lucht.

,,Ik hield vooral Valverde in de gaten. Toen ik zag dat hij het een beetje moeilijk had, heb ik in mijn eentje de oversteek gemaakt.” Valverde verloor uiteindelijk een kleine halve minuut op de leider in het klassement, maar behoudt wel zijn tweede plaats in het klassement. De wereldkampioen kijkt met 2.48 minuten desondanks tegen een flinke achterstand aan. Pogacar en López volgen op meer dan 3 minuten.

Slotweek

Met nog vijf etappes te gaan (morgen is er een rustdag), lijkt Roglic hard op weg naar zijn eerste eindzege in een grote ronde. Alleen donderdag en zaterdag staan er nog bergetappes op het programma, de andere ritten zijn voor de sprinters of de aanvallers.

,,Ik heb geen schrik voor de laatste week, maar ik kijk er juist naar uit”, zegt Roglic, die eerder dit jaar derde werd in de Giro d’Italia. ,,Het gaat erg goed hier met mij en met de ploeg en ik voel me prima, al ben ben ik wel moe na de etappes. Nu wil ik genieten van de rustdag en geconcentreerd blijven tot aan Madrid.”

Beluister onze podcast In het Wiel

Primoz Roglic mag ook op de top van de Alto De La Cubilla het rood aantrekken.
Volledig scherm
Primoz Roglic mag ook op de top van de Alto De La Cubilla het rood aantrekken. © BSR Agency