Volledig scherm
PREMIUM
© Cor Vos

‘Van Poppel moet even geduld hebben’

Danny van Poppel (25) was al dicht bij een ritzege deze Vuelta en nieuwe kansen dienen zich aan. Maar het Plan Van Poppel reikt veel verder dan deze Vuelta. ,,Dat weet ik ook, maar ik ben ongeduldig en wil hier gewoon winnen.’’

Quote

Hij is bergop beter dan zijn collega-sprinters. Qua potentie schaar ik hem in de categorie van Degenkolb

Merijn Zeeman

Door Daan Hakkenberg

Met zijn ploegmaten trapte Danny van Poppel op de rustdag een uur de benen los, vanuit het hotel in Mozárbez naar Salamanca. Als volleerde toeristen stonden de renners van Lotto-Jumbo op Plaza Mayor om daarna even neer te strijken op een terras. Eenmaal terug in het hotel zal Van Poppel ongetwijfeld in het routeboek hebben gezien dat de komende drie dagen zich minimaal twee nieuwe kansen op ritwinst aandienen.

De eerste negen etappes was hij er al een paar keer dichtbij. De Vuelta werkt louterend voor Van Poppel, die na twee tegenvallende jaren bij Sky begin dit jaar de overstap maakte naar Lotto-Jumbo. Al benadrukt zijn trainer Merijn Zeeman dat de Vuelta - na de Giro de tweede grote ronde die Van Poppel dit jaar rijdt - vooral is bedoeld om meer inhoud op te bouwen. Niet onbelangrijk na de afgelopen jaren van relatieve stilstand bij Van Poppel.

  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!