Volledig scherm
De wandelaars liepen dit jaar ook weer traditiegetrouw door Vught tijdens de avondvierdaagse. © Kees van der Zandt

1415 wandelaars bij avondvierdaagse in Vught

VUGHT - De weersverwachting met regenbuien en onweer voor de start van de 19e editie van de avondvierdaagse in Vught was niet bepaald gunstig. Maar toen de vierdaagse wandeltocht dinsdagavond van start ging bij atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught, was en bleef het droog.

De thermometer gaf een weldadige temperatuur van 22 graden aan tijdens de eerste etappe van de wandeltocht. 1415 wandelaars nemen dit jaar deel aan de avondvierdaagse in Vught. "300 meer dan vorig jaar", liet mede-organisator Els van Eeten bij de start weten.

"We hebben dit jaar veel reclame gemaakt voor de avondvierdaagse en dat heeft blijkbaar resultaat gehad." Het deelnemersveld bestaat voor een groot deel uit basisschoolkinderen die in klasverband of met hun (groot-) ouders wandelen. De deelnemers kunnen kiezen uit een tocht van 5 of 10 kilometer. "Veruit de meeste wandelaars kiezen voor de kortste route", spreekt Van Eeten uit ervaring. "Daarom heeft het ook geen nut om langere afstanden toe te voegen."

Vrijdagavond is traditioneel de aankomst van de avondvierdaagse bij Prins Hendrik. "In veel andere plaatsen is de finish meestal in het centrum van stad of dorp" zegt Van Eeten. "Maar Prins Hendrik is al jaren een voortreffelijk gastheer voor onze wandelaars en prima organisator van de tocht. We zien dus geen enkele aanleiding om de slotaankomst te verplaatsen naar het centrum in Vught. "

Den Bosch e.o.