Volledig scherm
Links medewerker Willy (werkzaam als zbiw’er op het PPC en ambassadeur van Cliniclowns) en rechts medewerker Jan (complexbeveiliger en organisator van de actie). © P.I. Vught

Actie PI Vught voor CliniClowns levert ruim 1.500 euro op

VUGHT - De actie waarmee medewerkers van PI Vught zaterdag 2 juli geld inzamelden voor de CliniClowns heeft in totaal een bedrag van 1.590 euro opgeleverd. Dat laat de Dienst Justitiële Inrichtingen donderdag via Twitter weten.

Bij de actie konden geïnteresseerden een bezoekje brengen aan onder meer de 'boevenbussen'. Ook mochten ze de brandweer helpen met het oefenen van blussen. Voor deelname aan die activiteiten betaalden bezoekers een kleine bijdrage. Dat geld wordt nu gedoneerd aan CliniClowns.

,,Wij beseffen maar al te goed hoe zwaar het voor kinderen is om hun vader of moeder in de gevangenis te bezoeken. Daarom gaat de opbrengst van de actie ook naar Clinic Clowns, een stichting die probeert zieke kinderen wat vrolijkheid te brengen”, liet Jan Withagen, medewerker van PI Vught, zaterdag weten.

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.