Volledig scherm
Amateurs met professionele allure. © Kees van der Zandt

Afscheid met ‘hogeschool musical’ van theater De Speeldoos Vught

VUGHT - Een minutenlang durend applaus was er zaterdagavond rond 23.00 uur in het uitverkochte theater De Speeldoos in Vught voor de deelnemers aan de musical Into the woods. Het was een terechte beloning voor de jeugdige cast van 29 man, die erin slaagde om een uiterst moeilijke musical met verve en vakmanschap te vertolken.

Een gedurfde voorstelling met veel en allesbehalve makkelijke tekst, die een combinatie van bekende sprookjes als Roodkapje, Assepoester en Raponsje is, waarvan vele grote musicalsterren en professionele regisseurs al bij voorbaat voor terugdeinzen om eraan te beginnen. De jonge acteurs uit Vught en omgeving van Stars on Stage, die waren geauditeerd voor de musical, wisten het publiek in het Vughtse theater van de eerste tot de laatste minuut met sterk en uiterst natuurgetrouw spel en glaszuivere zang te boeien.

,,Dit was een echte ‘hogeschool musical uitgevoerd door amateurs, maar met de allure en de klasse van ervaren beroepsartiesten”, liet bezoeker Jan Roosen, muzikant en voormalig zanger van De Kleinkeinder, na afloop weten.

Laatste samenwerking met De Speeldoos
De ovatie en die complimenteuze reacties deden Jacques Noyons, muzikaal leider van de musical, en regisseuse/ choreografe Mary- Ann zichtbaar goed. Het was namelijk de laatste voorstelling die ze begeleidden in het Vughtse theater. Het duo gaf ruim 25 jaar lang cultuureducatie aan duizenden Vughtse kinderen, en besloot eerder dit jaar voor zichzelf te beginnen met een eigen musicalschool in het Vughtse jongerencentrum Elzenburg.

Voor de directie van De Speeldoos was die switch reden om niet meer met het duo door te gaan. ,,We hebben een prachtige tijd meegemaakt en veel prachtige musicals mogen begeleiden bij De Speeldoos. We kijken er met heel veel plezier op terug”. liet Noyons na afloop weten. ,,Het geeft ons vandaag een goed gevoel om met deze geweldige musical afscheid te mogen nemen en door de voordeur kunnen vertrekken van De Speeldoos.”

  1. Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    Maurick College in Vught heeft ruim aandacht voor Eerste Wereldoorlog

    VUGHT - Ongeveer 1.200 leerlingen van het Maurick College in Vught hebben de afgelopen 13 jaar op een intensieve en vaak indrukwekkende manier kennisgemaakt met de Eerste Wereldoorlog. Ze gingen in groepjes voor een studiereis naar Noord-Frankrijk bij Verdun, liepen in de loopgraven, zochten scherven en schroot in en op de oorlogsakkers en bezochten het museum in Romagne-sous-Monfaucon van oud-Eindhovenaar Jean-Paul de Vries.

Den Bosch e.o.