Volledig scherm
© Menno Boon

Afvalbeleid Vught op de schop

VUGHT - Vught is dol op afval scheiden en won er al verschillende prijzen mee, zoals de ‘gouden glasbak’. In de regio is het een van de weinige gemeenten waar rest afval, groente-, fruit en tuinafval, plastic verpakkingsmateriaal, glas, blik, papier, twee keer per jaar snoeihout en eenmalig de kerstboom huis aan huis worden opgehaald.

Toch wordt het afvalbeleid in de gemeente heroverwogen. Dat heeft volgens een gemeentewoordvoerder te maken met bestaande contracten met Attero voor het verwerken van gft- en restafval, die begin 2017 aflopen. Vught stelt een klankbordgroep samen die zich buigt over welk afval nog gescheiden moet worden ingezameld, de gewenste scheidingspercentages, het service niveau, wat het de burger mag kosten en de milieustraat. Vooral het laatste wordt een belangrijk discussiepunt.

Guus van Woesik van Gemeentebelangen gaf al meerdere malen aan de voorziening veel te duur te vinden. De milieustraat kost jaarlijks zo’n 670.000 euro en levert slechts 145.000 euro op. Jaarlijks moet er zo’n 520.000 euro bij, terwijl de milieustraat wekelijks maar tien uur open is.

Den Bosch e.o.