Volledig scherm
© Thinkstock

Alle zwemmers van gesloten bad Vught herplaatsen in regio wordt 'een hele puzzel'

DEN BOSCH/VUGHT - Met de sluiting van het zwembad van Reinier van Arkel op Zorgpark Voorburg in Vught loopt het tekort aan zwemwater in de regio alleen maar op. Dat geven meerdere zwembadmanagers aan.

Een trimgroep, een damesgroep en een zwemvereniging uit Vught hebben bijvoorbeeld al aangeklopt bij het Dommelbad in Boxtel, vertelt manager van het bad Cees Dircken. "Maar alle nieuwe partijen erbij in ons zwembad, dat gaat nog een hele puzzel worden." Ook Matthieu Timmermans, vestigingsmanager van zwembad Laco Ouwerkerk in Vught, zegt intern aan het kijken te zijn hoe er ‘meer zwemwater ter beschikking kan komen’, nu het andere bad sluit. "Maar bestaande huurders hebben natuurlijk voorrang op nieuwe huurders en op een gegeven moment zullen we geen ruimte meer hebben.”

Bezuinigen
Het zwembad van Reinier van Arkel is op 31 juli voor het laatst open. De zorginstelling moet bezuinigen en wil niet meer investeren in het bad. Bovendien willen ze zich bezighouden met hun kerntaak. Onder meer zwemvereniging ZPC Nekton uit Vught en Zegenwerp uit Sint-Michielsgestel gebruiken het bad op het zorgpark. Ook cliënten van de zorginstelling maken gebruik van het verouderde bad.

Den Bosch e.o.