Allochtone taxichauffeurs doen boekje open over hun klanten

DEN BOSCH - Taxichauffeurs hebben geen best imago; ze worden door klanten niet zelden gezien als lomp en frauduleus.  Andersom kan ook, zo blijkt nogal pijnlijk uit het interview dat Henri van der Steen maakte in de serie 'Ik leef' met twee allochtone taxichauffeurs. 

Arthur Evadgian (achter het stuur) en Kia Aziz, toneelspeler en filmmaker - maar ook allebei ex-vluchteling en taxichauffeur. Omdat er niks anders op zit, voorlopig.
Volledig scherm
Arthur Evadgian (achter het stuur) en Kia Aziz, toneelspeler en filmmaker - maar ook allebei ex-vluchteling en taxichauffeur. Omdat er niks anders op zit, voorlopig. © dolph cantrijn

Kia Aziz uit Vught, een Koerd, is filmmaker en taxichauffeur, Arthur Evadgian uit Den Bosch, een Armenier van geboorte, is toneelspeler en taxichauffeur. De een maakte een film over de ander, 'Taxi Anahit', die vorige maand op het filmfestival van Moskou werd genomineerd voor de halve finales. Het is een aanklacht tegen het regelmatig voorkomende gebrek aan normen en waarden van hun (Nederlandse) klanten als taxi-chauffeur.

Maandag 9 oktober in het Brabants Dagblad in de serie 'Ik leef' een interview met Kia Aziz en Arthur Evadgian. 'Je bent een nul.'