Volledig scherm
Omstanders schieten de vrouw in nood te hulp © ProRail

Alweer iemand van spoor gered in Vught, reddingsactie gefilmd

VUGHT – Een vrouw is zaterdag in de problemen gekomen tijdens het oversteken op een spoorwegovergang in Vught. De vrouw kwam met haar scootmobiel klem te zitten en moest uitstappen om een aanrijding met een trein te voorkomen. Omstanders en incidentenbestrijders van ProRail schoten de vrouw te hulp.

Beelden van de reddingsactie heeft ProRail maandag verspreid. 

Het is niet de eerste keer dat het bijna fataal afliep bij de spoorwegovergang in Vught. Eerder deze maand, op woensdag 6 september, moest een vrouw in een scootmobiel door voorbijgangers van het spoor gehaald worden om een aanrijding met een aanstormende trein te voorkomen.

Oogje in zeil

Door de (bijna-)incidenten op overwegen roept ProRail weggebruikers op extra op te letten als mensen met een scootmobiel of rollator op het punt staan een overweg over te steken, en indien nodig die mensen een handje te helpen.

Zo greep een 15-jarige jongen in Apeldoorn begin dit jaar net op tijd in: hij redde het leven van een bejaarde vrouw met een rollator toen hij net op tijd in actie kwam nadat de vrouw op een overweg ten val was gekomen.

Oversteekhulp

Behalve een oproep aan medeweggebruikers, heeft ProRail nog een ijzer in het vuur. In Haarlem start volgende maand een proef met een 'oversteekhulp': een informatiezuil als aanvulling op de gebruikelijke waarschuwingssignalen. De zuil geeft groen licht als er geen treinen in aankomst zijn en wit licht als dat wel het geval is. 

Ook kregen ouderen in Amersfoort een lesje in het veilig oversteken. ProRail overweegt om deze 'oversteeklessen' ook op andere plekken in het land te organiseren.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.