Volledig scherm
André Hazes. © PR

André Hazes treedt dinsdag twee keer op in de PI in Vught

VUGHT-  Zanger André Hazes treedt dinsdag twee keer op in de PI in Vught. De optredens vinden plaats op het sportveld van het complex.

,,Het is altijd al een wens geweest om een keer een optreden in de best beveiligde gevangenis van Nederland te geven. Ik heb dat ooit van Johnny Cash gezien en dacht: dat is mijn droom. Ik wist dat als ik dit wat ik nu doe niet zou doen, ik misschien ook wel ooit op het verkeerde pad zou belanden", aldus Hazes. 

Een paar maanden geleden is Hazes  al komen kijken in Vught. Na overleg met de directie van PI Vught is daarna de afspraak gemaakt dat Hazes belangeloos zou komen optreden. 

Bij ieder optreden kunnen maximaal honderd gedetineerden en personeel van de PI aanwezig zijn. Omdat er plaats is voor 675 gevangen in Vught, is er op sommige afdelingen geloot voor een plekje. 

Overigens zijn niet alle gevangen welkom. Alleen gedetineerden die goed gedrag vertonen en werken aan hun resocialisatie komen in aanmerking. De gevangenen in  de  EBI (de extra beveiligde inrichting waar Willem Holleeder en Mohammed B zitten) zijn sowieso niet welkom. Ook de gedetineerden  van de TA (de terroristenafdeling) en de BPG (Beheersproblematische gedetineerden) mogen er niet bij zijn.