Volledig scherm
Olivier Koning en Tjeerd Saatrube lichten hun plannen toe. © Miranda van Houtum/BD

Appartementen Fort Isabella Vught volgend jaar 'op de markt'

VUGHT - De 'mini-samenleving' Fort Isabella in Vught krijgt steeds meer handen en voeten. De dierenkliniek, de eerste vaste bewoner van het voormalige kazernecomplex, is volop in bedrijf en de aarden wal - die onderdeel wordt van de beleving van de Linie 1629 - is na 3500 vrachtwagens met in totaal zo'n 70.000 kuub zwart zand al 8,5 meter hoog. 

Volgend jaar start de inschrijving voor de huurappartementen (55+). Initiatiefnemers Olivier Koning en Tjeerd Saatrube verwachten dan ook de financiering voor hun ambitieuze plan rond te hebben en te kunnen starten met de vernieuwbouw. Die vindt gefaseerd plaats en duurt ongeveer drie jaar. 

Volledig scherm
Ongeveer de helft van het terrein (geel) wordt bestemd voor wonen. © Miranda van Houtum/BD

De meeste voormalige kazernegebouwen blijven behouden. Enkele worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Tijdens een informatie-avond in de voormalige theaterzaal op het complex lichtten Koning en Saatrube dinsdagavond voor een volle tribune hun plannen toe. 

De theaterzaal staat op de nominatie om te worden gesloopt. Dat gebeurde eerder al met de oude sportzaal op het complex. Op de plek van de theaterzaal, linksvoor op het complex, komt een nieuw gebouw met drie verdiepingen bestemd voor bedrijven. In de aarden wal komt - in de vorm van een ravelijn - een vitaalplein waarin sport, wellness, yoga, fysio en een muziekschool worden gevestigd én een belevingscentrum met aandacht voor de Linie 1629 en  Zuiderwaterlinie. 

Vanuit het aanwezige publiek klonken veel enthousiaste reacties en een enkele zorg.

Volledig scherm
In de 'mini-samenleving' Fort Isabella komen wonen, werken, educatie en recreatie samen. © Miranda van Houtum/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement