Volledig scherm
Burgemeester Roderick van de Mortel geeft ook dinsdag het startschot voor de wandelvierdaagse in Vught. © copyright Marc Bolsius

Avondvierdaagse Vught; een sportieve ontmoeting voor álle inwoners

VUGHT - De 21ste editie van de Vughtse avondvierdaagse gaat dinsdag om 18.00 uur van start. Inschrijven kan vanaf 16.30 uur. Mensen die fysiek niet alle vier de avonden kunnen deelnemen, kunnen dit jaar voor het eerst ook een avond meelopen.

De Vughtse Avondvierdaagse werkt dit jaar namelijk samen met maatschappelijk steunpunt de Stenen Hut van Reinier van Arkel en Samen sterk in de Wijk. Sportief ontmoeten en deelname voor álle Vugthse inwoners staat volgens de organisatie voorop. Na afloop krijgen deze deelnemers een speciale ‘dag medaille’.

Woensdag start de vierdaagse daarom vanaf de Stenen hut op het Zorgpark Voorburg. Hier is een toegankelijke route uitgezet, die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel. Op dinsdag en vrijdag wordt gestart vanaf sportpark Prins Hendrik en op donderdag vanaf Real Lunet.

Routes

Bij de avondvierdaagse heb je iedere avond de keuze uit twee routes. Een route van 5 km en een route van 10 km. Na het volbrengen van de wandelingen op de vier achtereenvolgende avonden ontvangen de deelnemers een herinneringsmedaille en is er voor de school met relatief de meeste deelnemers een wisselbeker.

De avondvierdaagse in zijn huidige opzet wordt sinds 1998 in Vught gehouden. Naast de leerlingen van de basisscholen doen ook vele andere wandelaars uit Vught en omgeving mee aan dit sportieve evenement. Iedere avond zorgt een ander orkest voor de muzikale begeleiding bij binnenkomst van de wandelaars.

Vorig jaar namen zo'n 1550 wandelaars deel. Ruim honderd meer dan het jaar ervoor.