Volledig scherm
Leo van Hees wil 1 januari 2018 starten met lokale televisie. © Marc Bolsius

AvuloFM Vught wil lokale televisie terug op de buis

VUGHT- Als Vught bereid is de portemonnee te trekken kan AvuloFM 1 januari 2018 weer starten met lokale televisie. Dat meldde voorzitter Leo van Hees donderdagavond tijdens de presentatie van zijn ambitieuze plan aan de gemeenteraad. 

Kostenplaatje: bijna 35.000 euro aan eenmalige kosten voor bijvoorbeeld camera's, tassen, statieven, microfoons en het aanpassen van de studio en jaarlijks terugkerende kosten van ruim 46.000 euro voor onder andere de Ziggo distributiekosten, auteursrechten, software en hardware, personeelskosten van de aan te stellen eindredacteur/coördinator, energiekosten en huisvestingskosten. ,,Wij  willen heel graag", aldus Van Hees, ,,De bal ligt bij u."

Onenigheid 

Tot grote teleurstelling van met name ouderen die graag via de tv op de hoogte worden gehouden van het lokale nieuws ging de beeldbuis begin dit jaar op zwart. Dit had te maken met onenigheid tussen het bestuur van Avulo FM en Harrie van Vugt van LTV Televisie, die voorheen de lokale televisie verzorgde. Vanwege een ontoereikend budget, AvuloFM ontvangt op dit moment zo'n 15.000 euro, liet de lokale omroep weten geen heil te zien in zelf televisie maken. Zij wilde zich liever richten op radio.

Partners 

Er ontstond ophef. De politiek vroeg de lokale omroep om toch een plan uit te werken en sprak de bereidheid uit AvuloFM eventueel extra te ondersteunen. Omdat Avulo zelf te weinig kennis en kunde in huis heeft voor het maken van televisie zocht het bestuur naar partners. Die werden gevonden in Jeroen van der Put van Studio 1175, docent Patrick de Bruin van de filmacademie in Amsterdam, fotograaf/filmer Bart Meesters en Adrie Suykerbuyk. ,,De eerste twee hebben ook beide ervaring met het begeleiden van jonge mensen", aldus Van Hees. ,,We willen namelijk ook gaan samenwerken met het Maurick College en het Media Leerpark in Den Bosch", aldus Van Hees. 

Den Bosch e.o.