Volledig scherm
© Thinkstock

Bewoners Frederik Hendriklaan willen een 'hanenverbod' binnen de bebouwde kom van Vught

VUGHT - De familie Hassink- Coumans aan de Frederik Hendriklaan in Vught is het helemaal zat. Ze worden tureluurs van het gekraai van de haan van de buurvrouw. Het hele gezin lijdt volgens hen aan slaapgebrek met ernstige gezondheidsklachten tot gevolg.

Na jaren overlast te hebben ervaren en ontelbare pogingen te hebben gedaan om er samen met buurvrouw Marie van Zinnicq Bergmann-Laporte (97) uit te komen, heeft het gezin de gemeenteraad verzocht een ‘hanenverbod’ binnen de bebouwde kom van Vught in te stellen.

Noodkreet
Zij voelen zich gesteund door andere omwonenden van hanenbezitters in Vught die ook overlast ervaren. ‘Zeker in het voorjaar en de zomer kraait de haan van de buurvrouw voortdurend en wordt het al vanaf 4 uur licht’, staat te lezen in een emotionele noodkreet aan de gemeenteraad.

Uitgeput
Burgemeester Roderick van de Mortel hield zich twee jaar lang persoonlijk bezig met het dossier maar laat weten niets meer voor de bezwaarmakers te kunnen betekenen. "We zijn uitgeput in het benutten van middelen die ons ter beschikking staan." De eigenaresse van de kraaiende haan begrijpt de ophef niet en reageert uiterst gepikeerd. "Ik heb al vanaf mijn twaalfde 7 kippen en 1 haan. Als mensen er last van hebben moeten ze maar ergens anders gaan wonen.”

Lees zaterdag een uitgebreid verhaal over de overlast van hanengekraai in het Brabants dagblad, editie Den Bosch.

Den Bosch e.o.