Volledig scherm
© Robert Vos

Bewoners langs spoor willen dat goederenvervoer Meteren-Boxtel stopt

VUGHT - Onherstelbare schade aan natuurgebieden, onacceptabele veiligheidsrisico's, negatieve financiële gevolgen voor mens en maatschappij én een ernstige inbreuk op de mensenrechten. Een groep spoorbewoners uit Boxtel, Den Bosch, Haaren en Vught heeft grote bezwaren tegen de spoorplannen Meteren-Boxtel. 

In een brief gericht aan minister Melanie Schultz, staatssecretaris Sharon Dijksma, de tweede kamer, de provincie en de colleges en gemeenteraden van Boxtel, Den Bosch, Heusden en Vught lichten zij hun bezwaren toe én verzoeken géén goederenvervoer meer over Meteren-Boxtel in te plannen en de bouwplannen voor het uitbreiden van goederenvervoer op deze lijn zo spoedig mogelijk te stoppen.  

,,Het kan op het moment wel stil zijn rondom de spoorplannen maar wij zitten niet stil", zegt woordvoerder Xavier Waelkens uit Vught. ,,We hebben advocaten geraadpleegd en we kunnen niet akkoord gaan met de spoorplannen Meteren-Boxtel. Er is veel weerstand en woede, aldus Waelkens. ,,ProRail, gemeenten, de provincie en het rijk hebben tot op heden nagelaten een adequate regeling op te tuigen voor de gedupeerden." 

Vervolgbrief

De ondertekenaars van de brief spreken volgens de actieve Vughtenaar, namens vele spoorbewoners, betrokkenen en sympathisanten. Waelkens is lid van de klankbordgroep, lid van de actiegroep Samen voor Vught, is contactpersoon juridische en financiële zaken Vught-Noord en straatvertegenwoordiger van de Isabellastraat.  De brief die deze week de deur uitging, is een vervolg van de brief die in oktober werd verstuurd. Toen lieten de spoorbewoners de minister weten dat ze de leefbaarheidsproblemen alleen maar verplaatst. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.