Volledig scherm
De Willem-III Laan in Vught. © Google Streetview

Bewoners Willem-III Laan en Samen Voor Vught willen eerlijke kans voor aankoopregeling

VUGHT - Zowel het bestuur van de de belangenvereniging Samen voor Vught als de bewoners van de Willem-III Laan roepen de Vughtse gemeenteraad op het PvdA/GL-aankoopplan van spoorwoningen een eerlijke kans te geven. Het plan werd afgelopen maandag gepresenteerd en komt donderdagavond ter sprake tijdens de behandeling van de kadernota.

,,Met grote belangstelling hebben wij kennis genomen van het initiatief van Toine van de Ven van PvdA-Groenlinks”, aldus Ger Maas namens het bestuur van Samen Voor Vught. ,,De afgelopen jaren hebben wij vanuit Samen Voor Vught telkens weer opnieuw aangedrongen op een concrete regeling voor alle direct gedupeerden van de grote infrastructurele werken die in Vught gaan plaatsvinden. Het kan niet zo zijn dat als er voor meer dan 600 miljoen euro aan projecten wordt uitgevoerd in het belang van velen, er geen geld en oog meer is voor de direct gedupeerden."

Zorgen wegnemen
De door Van den Ven gepresenteerde regeling past volgens Maas perfect in de visie van Samen Voor Vught. ,,Met veel creativiteit en wat extra middelen kun je heel veel zorgen van de bewoners van Vught wegnemen dan wel aanmerkelijk verzachten. Wij roepen B&W en de raad van Vught op om dit initiatief te omarmen en verder uit te werken tot een definitief plan. Daarmee gaan de verwachtingen die met Maatschappelijk Makelen en Schakelen (MMS) zijn gewekt voor een belangrijk deel ingevuld worden."

Eerlijke kans
Ook de bewoners van de Willem-III Laan roepen de gemeenteraad op het PvdA/GL-plan een eerlijke kans te geven en hiervoor geld te reserveren. ,,Het huidige MMS, dat kostenneutraal moet worden uitgevoerd, is absoluut geen oplossing voor de problemen van bewoners aan het spoor."

De bewoners vragen ook om een compensatieregeling voor de bewoners die vanwege uiteenlopende redenen niet willen of kunnen verhuizen.

Den Bosch e.o.