Volledig scherm
Marc Jacobs was directeur van Bibliotheek De Meierij.

Bibliotheek De Meierij en directeur Marc Jacobs uit elkaar

VUGHT - Vanwege onoverbrugbare verschillen van inzicht over diverse belangrijke onderwerpen hebben de Raad van Toezicht van Bibliotheek De Meierij en de bestuurder/directeur Marc Jacobs besloten afscheid van elkaar te nemen.

Dat liet voorzitter Ad Simons donderdag weten. De Raad van Toezicht gaat met spoed op zoek naar een interim-bestuurder. Het belangrijkste verschil van inzicht gaat volgens Simons over hoe het in Vught is gelopen met betrekking tot de verhuizing naar het DePetrus (Petruskerk). Het nieuwe sociaal, culturele hart van Vught.

Tot twee keer toe weigerde de bieb onder leiding van Jacobs, toen nog gesteund door de Raad van Toezicht, vanwege financiële onzekerheden te verhuizen van de Dorpsstraat naar de monumentale kerk.

Lees vrijdag 5 februari in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, een achtergrondverhaal over het vertrek van Marc Jacobs.

  1. Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    VUGHT - De eerste schop voor een snelfietsroute tussen Den Bosch en Eindhoven moet vóór 2020 de grond in. Dat zegt adviseur en projectleider 'Fiets en Verkeersveiligheid' Jacob Tiellemans van de Anteagroup. Het ingenieursbureau begeleidt onder meer de vijf gemeenten die bij het fietsproject zijn betrokken. De provincie verdeelt 35 miljoen euro over het snelfietsroutenetwerk in Brabant. Eén van de voorwaarden is wel dat er vóór 2020 met de aanleg is begonnen.

Den Bosch e.o.