Volledig scherm
Het persgesprek van donderdag in het raadhuis. © Miranda van Houtum/BD

Bibliotheek de Meierij verhuist niet naar de Petruskerk

* UPDATE 12.51 uur * VUGHT - De knoop is doorgehakt. Bibliotheek de Meierij verhuist niet naar het nieuwe sociaal culturele ontmoetingscentrum DePetrus in het centrum van Vught. Volgens directeur Marc Jacobs wil de bieb wel, maar zijn er nog te veel zaken onduidelijk en heeft de gemeente uiteindelijk besloten niet verder te willen met Bibliotheek de Meierij.

Donderdagmiddag om 14.00 uur vindt in het raadhuis een persgesprek plaats over de invulling van de Petruskerk. Directeur Marc Jacobs is hier niet bij aanwezig. Hij houdt samen met Ad Simons, voorzitter van de raad van toezicht, om 15.30 uur een eigen persmoment.

Of er donderdagmiddag een andere bibliotheekorganisatie aan de perstafel zit, is niet bekend. Het is wel bekend dat het commerciële Karmac Bibliotheek Services in oktober de gemeenteraad heeft benaderd en heeft verzocht Karmac als dienstverlener in de beraadslagingen mee te nemen.

Lange tijd is er gebroed op een goed exploitatieplan voor de monumentale kerk. Het Vughts Museum, Anders Bezig Zijn Vught (ABZ) en de Wereldwinkel nemen mogelijk wel hun intrek in de kerk.

Lees vrijdag 18 december meer over de invulling van DePetrus in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

Volledig scherm
De Petruskerk.
  1. Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    Inwoners van Vught spuien ideeën en delen bezwaren over snelfietsroutes tussen Den Bosch en Eindhoven

    VUGHT - De eerste schop voor een snelfietsroute tussen Den Bosch en Eindhoven moet vóór 2020 de grond in. Dat zegt adviseur en projectleider 'Fiets en Verkeersveiligheid' Jacob Tiellemans van de Anteagroup. Het ingenieursbureau begeleidt onder meer de vijf gemeenten die bij het fietsproject zijn betrokken. De provincie verdeelt 35 miljoen euro over het snelfietsroutenetwerk in Brabant. Eén van de voorwaarden is wel dat er vóór 2020 met de aanleg is begonnen.

Den Bosch e.o.