Volledig scherm
© Miranda van Houtum

Bouw nieuwe school en sporthal op locatie 'Elzenburg' in Vught start in mei 2017

VUGHT - Als alles volgens planning verloopt, wordt in mei 2017 gestart met de bouw van een nieuwe school mét multifunctionele sporthal in Vught Zuid. Donderdagavond presenteerde architectenbureau KOW het plan.

Donderdagavond presenteerde architectenbureau KOW het plan. Op de locatie 'Elzenburg', op de hoek van de Brabantlaan en de Lidwinastraat, wordt naast het recentelijk gerealiseerde jeugd- en jongerencentrum een geheel nieuw centrum gerealiseerd met een vloeroppervlak van zo'n 5.000 vierkante meter.

Het nieuwe zogenaamde 'Integraal Kindcentrum' (IKC) verzorgt opvang en onderwijs voor 0-13 jarigen. De peuterspeelzaal, kinderopvang en onderwijs komen op deze locatie onder één dak met een koppeling naar de multifunctioneel gebruikte sporthal en het jongerencentrum.

Situatie
Het nieuwe gebouw is zo gesitueerd dat er een entreeplein ontstaat tussen het bestaande gebouw van het Jongerencentrum. Tevens is rekening gehouden met de aanwezige bomen op het terrein. Het parkeerterrein aan de noordzijde wordt gedeeld met de woningen.

Het openbare plangebied aan de zuidzijde tussen Lidwinastraat en het schoolplein wordt volledig opnieuw ingericht. Daar komt een kiss & ride zone en een groen- en speelvoorziening voor de buurt en het IKC. Volgens de planning start de bouw in het voorjaar van 2017 en wordt het nieuwe kindcentrum een jaar later opgeleverd.

Den Bosch e.o.