Volledig scherm
De gemeente Vught heeft de basketpalen aan de Mgr. Goossenssingel weggehaald omdat ze gedateerd zijn en vanwege de veiligheid moeten worden vervangen. © Google Maps

Buurtbewoners Vught-zuid willen weggehaalde basketbalpalen terug

VUGHT - Zonder overleg met de buurt heeft de gemeente Vught de basketbalpalen aan de Monseigneur Goossenssingel weggehaald met het plan deze te vervangen door een combinatie van goals en baskets. Dat beweert althans buurtbewoner Jan Vugts op de Facebookpagina 'Je bent pas een Vughtenaar als'. 

Omdat de baskets volgens Vugts eigendom zijn van de buurtvereniging (in ruste) en de gemeente bij de plaatsing ervan jaren geleden beloofd heeft deze te onderhouden, staken de buurtbewoners begin deze week een stokje voor de vervanging van de palen door een nieuwe sportvoorziening. Vugts wil de oude basketbalpalen terug of vervangende nieuwe. ,,Ze zijn destijds aan ons geschonken", aldus Vugts op Facebook. ,,En officieel door wethouder Jan Marinus (Gemeentebelangen) geïnstalleerd. Met de belofte dat de gemeente ze zou onderhouden. Maandagochtend wilde een bedrijf in plaats van de basketbalpalen onooglijk grote voetbalgoals plaatsen met daarop baskets. Na ons protest zijn ze weer vertrokken." 

Gedateerd

Volgens een gemeentewoordvoerster zijn de basketbalpalen gedateerd en aan vervanging toe. In het voorjaar riep de gemeente in het plaatselijke weekblad bewoners op mee te denken over de herinrichting van de speelplek maar de krant werd vanwege problemen met de verspreider niet bij alle Vughtenaren bezorgd. Met enkele bewoners die wel op het bericht in het Klaverblad hebben gereageerd, is volgens de woordvoerster overleg geweest over de herinrichting. ,,De gemeente heeft de buurt conform de gebruikelijke procedures betrokken bij de herinrichting. De goals waar baskets op kunnen worden geplaatst, worden binnenkort dan ook gewoon geplaatst."

Vugts, die gisteren niet voor verdere toelichting bereikbaar was, had liever een brief of iets dergelijks van de gemeente ontvangen. ,,Ik heb snel een rondje door de buurt gemaakt en 90 procent van de bewoners was niet op de hoogte van wat hier gebeurt. Wij zijn in deze buurt gewend met elkaar te praten en dingen uit te wisselen. Hier horen gewoon geen goals."

Den Bosch e.o.