Volledig scherm
© Thinkstock

Buurtbewoners willen geen bedrijf in Wereldwinkel Gogelstraat in Vught

DEN HAAG/VUGHT – De Wereldwinkel en een kinderdagverblijf, daar hebben de buren van een pand aan de Vughtse Gogelstraat geen moeite mee, maar een aannemersbedrijf of drukkerij: Dat willen ze niet, zo bleek vrijdag bij de Raad van State.

Om leegstand van winkel-achtige panden in het centrum tegen te gaan heeft de gemeente Vught de gebruiksmogelijkheden van een aantal (winkel)panden in het bestemmingsplan verruimd. Zo ook voor het omstreden pand aan de Gogelstraat.

De Wereldwinkel zit er al jaren maar die gaat binnen afzienbare tijd verkassen. Daarvoor zat er achter de winkel jarenlang een dagopvang voor gehandicapte kinderen.

Overlast
De gemeente Vught verruimde de bedrijfsbestemming van het pand en nu vrezen de buren de komst van een overlastgevend bedrijf, zeiden buren Wim en Agnes de Ruiter vrijdag bij de Raad van State. ,,Een aannemersbedrijf of drukkerij levert veel meer overlast in onze buurt op. Mijn tuin grenst aan de achterzijde van het pand en straks is het gedaan met de rust,” aldus Wim de Ruiter.

Een zevental buren van het pand hoopt dat de Raad van State de bedrijfsbestemming van het pand aanzienlijk beperkt. ,,Of nog beter, maak er een maatschappelijke bestemming van. Een kinderdagverblijf past veel beter in onze woonbuurt,” zei Agnes de Ruiter. De uitspraak volgt binnen enkele weken.

Den Bosch e.o.