Volledig scherm
© Thinkstock

Chaos maar ook kansen door aanpassing spoor en N65 in Vught

VUGHT - De spoorplannen (PHS), en herinrichting van de rijksweg N65 zetten Vught jarenlang volledig op zijn kop maar bieden ook kansen. Dat staat te lezen in de gebiedsvisies Spoorzone en N65 Noord. Door de deels verdiepte ligging van de infrastructuur verdwijnen de ‘littekens’ in het dorp, wordt Vught weer één én leefbaar.

Toch zijn er ook aandachtspunten. Naast het feit dat woningen moeten wijken of tijdelijk onbewoonbaar worden, gaat het in de gebiedsvisies met name over de hoogte van de geluidsschermen en de uitvoering hiervan (transparant of groen). Daarnaast bevat het document voorwaarden en uitgangspunten voor de inrichting van de spoorzone. Het gebied in omgeving van het spoor. Hier ontstaan nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelingen en verbindingen.

Woensdagavond vindt in de Spie (kantine gemeentekantoor) van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond plaats over de gebiedsvisies.

Lees meer over de gevolgen van PHS en herinrichting N65 in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van woensdag 4 november.

Den Bosch e.o.