Volledig scherm
Charlotte Beukeboom benoemd tot directeur-bestuurder van Woonwijze. © Woonwijze

Charlotte Beukeboom volgt Gerard Velthuizen op als directeur-bestuurder van Woonwijze Vught

VUGHT -Charlotte Beukeboom (39) is per 1 januari 2018 benoemd tot de nieuwe directeur-bestuurder van Woonwijze. Ze volgt de in 2016 in opspraak geraakte directeur Gerard Velthuizen definitief op. 

Beukeboom werd vorig jaar al benoemd tot interim-bestuurder en wijzigde de koers van de Vughtse woningcorporatie drastisch. Verschillende ambitieuze plannen verdwenen in de prullenbak. De woningcorporatie ging met het nieuwe ondernemingsplan ‘Samen het verschil maken’ terug naar de roots. ,,De nadruk ligt op het huisvesten en ondersteunen van mensen die ons echt nodig hebben", aldus Beukeboom.

Toekomst

Quote

De nadruk ligt op het huisvesten en ondersteu­nen van mensen die ons echt nodig hebben

Charlotte Beukeboom, directeur Woonwijze

De Raad van Commissarissen van Woonwijze is verheugd dat zij Beukeboom konden benoemen als de nieuwe directeur-bestuurder. Voorzitter Herman Haarhuis: ,,Met haar gaan we een solide toekomst tegemoet waarbij de nadruk ligt op de kerntaak van woningcorporaties: het huisvesten en daarbij ondersteunen van mensen die ons echt nodig hebben.”

Beukeboom werkt tien jaar bij Woonwijze. Voordat zij interim-bestuurder werd, was zij manager Front Office. De rechterhand van directeur Gerard Velthuizen die officieel nog tot 1 juni van dit jaar op de loonlijst staat maar niet meer actief is voor Woonwijze. 1 juni gaat hij met pensioen.  

Conflict

Woonwijze wilde Velthuizen in 2016 vanwege verstoorde arbeidsverhoudingen en aanhoudende kritiek vanuit de Vughtse politiek dat met de directeur niet samen te werken zou zijn, ontslaan maar werd door de kantonrechter teruggefloten. De kantonrechter zag echter geen enkele reden tot ontslag. 

Vorig jaar september kwamen de partijen tot een compromis wat door het hof juridisch werd bekrachtigd. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Den Bosch e.o.