Volledig scherm
De oude tuinbouwschool. © Google Streetview

Commotie over verkoop van voormalige tuinbouwschool aan de Irenelaan in Vught

VUGHT - Schetsen van hoe de nieuwbouw eruit komt te zien, liggen tot grote verbazing van Gemeentebelangen al klaar. Vught hoeft alleen nog maar een koper te vinden voor de voormalige tuinbouwschool (circa 6.000 vierkante meter) aan de Irenelaan in Vught. Voor minimaal 2,1 miljoen euro doet Vught het uit 1953 daterende pand van de hand. PvdA-GroenLinks is boos vanwege de timing van de verkoop.

De schetsen tonen 4 gebouwen waarin 5 herenhuizen, 8 eengezinswoningen en twee keer 12 appartementen zijn opgenomen. Daarnaast wordt gesproken over een parkeerkelder met 60 parkeerplaatsen, blijkt uit de (verkoop)aanbesteding. Het gaat om een niet-openbare verkoopprocedure. De gemeente selecteert 5 partijen die een bieding mogen doen.

Gepasseerd
Fractievoorzitter Guus van Woesik van Gemeentebelangen voelt zich gepasseerd. Hij had graag geweten dat de locatie Irenelaan al klaar was om in de markt te zetten. De schetsen verrassen hem. “Wij hebben de burgers in januari tijdens onze ‘woonavond’ nog gevraagd hun mening te geven over de locatie Irenelaan terwijl er dus al schetsen waren. Dat is zuur”, reageert hij. “Als we dit eerder hadden geweten, hadden we de locatie niet besproken."

Stopzetten
Fractievoorzitter Toine van de Ven van PvdA-GroenLinks is vooral boos over de timing van de verkoopprocedure en vindt dat deze moet worden stopgezet of uitgesteld. "Het college van B. en W. had minimaal het fatsoen kunnen hebben om eerst naar de discussie in de gemeenteraad over de Woonvisie te luisteren. Ik zie geen enkele noodzaak voor deze timing."

Lees woensdag 17 februari een artikel de ophef rondom de verkoop van de voormalige tuinbouwschool in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

Den Bosch e.o.