Volledig scherm
Blaaskapel De Feestbende bestaat 15 jaar. Ter gelegenheid daarvan geeft het twee concerten in Theater De Speelldoos in Vught. Het eerste concert op vrijdagavond stond als een huis en klonk als een klok. De tweede voorstelling is zaterdagavond om 20 uur in De Speeldoos. © K Vdzandt

De Feestbende steelt show in Speeldoos Vught tijdens vijftienjarig bestaan

VUGHT - Blaaskapel De Feestbende, met muzikanten uit Den Bosch, Vught en Rosmalen, bestaat vijftien jaar. De kapel viert die verjaardag met twee concerten in Theater De Speeldoos in Vught. 

Vrijdagavond, tijdens de eerste voorstelling, bewees de kapel, in het nagenoeg uitverkochte theater, veel meer te zijn dan een wat feestnummers blazend orkestje. De Feestbende gaf een bijna 2,5 uur durende show die stond als een huis en klonk als een klok. 

Van Queen tot Sinatra

Er werden ruim 25 uiterst gevarieerde nummers met verve en veel klasse vertolkt: van Bohemian Rhapsody van Queen tot My Way van Frank Sinatra. Zangers van onder meer Benny 's Big Show Orchestra zorgden voor de juiste vocale ondersteuning.

Leden van Stars on Stage , de Muziekkids en de Stichting Buitengewoon zorgden ervoor dat het ook goed zat met het visuele aspect van het concert. Een dankbare en terechte ovatie van het publiek was vrijdagavond de beloning voor de medewerkers aan het concert. 

Veel inspanning

,,We zijn bijna een jaar bezig geweest met de voorbereiding van dit concert. Het heeft ons veel inspanning gekost, maar het is fantastisch om te merken dat de bezoekers het zo naar hun zin hadden", liet Roger Koks van De Feestbende weten in de volle foyer van De Speeldoos, waar De Knolderpaen voor een gezellige nazit zorgden voor de medewerkers en bezoekers van het concert. "Misschien kunnen we dit concert over vijf jaar weer overdoen."

De tweede voorstelling is zaterdagavond om 20:00 uur in De Speeldoos.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement